Okçuluğun "altın kızları"

Okçuluğun "altın kızları"
Muğlaspor Okçuluk Takımı'nın 13-14 yaş grubunda mücadele eden kız sporcuları, katıldıkları turnuva ve şampiyonalardan eli boş dönmedi- İlçede "altın kızlar" diye anılmaya başlayan Yatağanlı okçular, uluslararası müsabakalarda Türk bayrağını göndere çektir


MUĞLA (AA) - BURAK ALPER KUŞ - Muğla'nın Yatağan ilçesinde, atıl vaziyetteki eski tütün deposunda çalışarak şampiyonalara hazırlanan Muğlaspor Okçuluk Takımı, bugüne kadar 58 madalya aldı, 15 Türkiye rekoruna imza attı. Takımın 13-14 yaş grubundaki kız sporcuları da katıldıkları hiçbir turnuva ve şampiyonadan eli boş dönmedi.
Eski bir okçuluk sporcusu olan, Bencik Mahallesi'ndeki aile sağlığı merkezinde görevli aile hekimi Ejder Sözen tarafından 5 yıl önce kurulan okçuluk takımı, ulusal müsabakalarda elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor.
Takım, 5 yılda 58 madalya, 9 kupa kazandı, 15 Türkiye rekoru kırdı. Takımın 13-14 yaş grubundaki kız sporcuları da katıldıkları turnuva ve şampiyonalardan kupa, madalya ve rekorlarla döndükleri için ilçede "altın kızlar" diye anılmaya başladı.
Genç okçular, son olarak Samsun'da düzenlenen Salon Minikler Türkiye Şampiyonası'nda da geleneğini bozmadı, 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile takım halinde şampiyonluğu elde etti, ayrıca bir de Türkiye rekoru kırdı.

- Atıl tütün deposundan, Türkiye Şampiyonası'na

Katıldığı şampiyonalarda 7 kez kürsüye çıkan Gülçin Balık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörleri Ejder Sözen ile yazları aile sağlığı merkezinin bahçesinde, kışları ise eski TEKEL tütün deposunda çalıştıklarını söyledi.
Şampiyonalar için sıkı bir çalışma programı gerçekleştirdiklerini anlatan Gülçin Balık, hazırlıklar sırasında verdikleri emeklerin karşılığını şampiyonalarda aldıklarını belirterek, "Çok büyük hedeflerim var. Ay-yıldızlı formayı terletmek istiyorum. Eğer olimpiyatlarda makaralı yay olursa, Türk bayrağını burada taşımak ve İstiklal Marşı'nı söyletmek istiyorum. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

- Okçuluk sporu, hayatlarını değiştirdi

Katıldığı 7 Türkiye Şampiyonası'nda 7'si altın toplam 8 madalya kazanan ve 2 Türkiye rekoru kıran Songül Lök ise okçuluk sporuna başladıktan sonra hayata bakışının da değiştiğini anlattı.
Songül Lök, derslerden arta kalan zamanlarda bir araya gelerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:
"İlk yarışmalarda biraz acemilik vardı. Çünkü ilk defa yarışmaya gidiyordum ve heyecanımı kontrol edemiyordum. Ama yarışmalara gittikçe bu duygumu bastırmayı öğrendim ve kazandığım tecrübeleri sonraki yarışmalara taşıyarak, daha başarılı oldum. Bundan sonraki hedefimi daha da büyüttüm. Milli takıma girmek ve milli takım adına Dünya Şampiyonalarında makaralı yay bayanlarda dünya sıralamasında ilk beşe girmek istiyorum."

- Geldikleri yeri duyan, şaşırıyor

İki Türkiye rekoru sahibi Tuğçe Aba da Muğla'nın en ücra mahallelerinden Bencik'in adını Türkiye'ye duyurdukları için mutlu olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Yarışmada bana nereden geldiğimi soran kişilere, Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı uzak bir mahalle olan Bencik'ten geldiğimi söyledim. Herkes buna çok şaşırdı. Hedefim, milli takıma girebilmek. Sabah kalktığımda, akşam yatarken milli takımı düşünüyorum. Bunun için çok çalışıyoruz. Antrenörümüzün girişimi ve özverisiyle buralara kadar geldim. Çok şükür ki çalışmalarımızı hala sürdürebiliyoruz."

- "Milli takıma gireceğime inanıyorum"

Okçuluk sporuna 4 yıl önce başlayan ve bu sürede 5 madalya ve bir Türkiye rekoru elde eden Sevda Yaka ise bu spora şans eseri başladığını söyledi.
Antrenör Ejder Sözen'in takıma yeni sporcular eklediği sırada şans eseri kendisiyle tanıştığını ve antrenmana davet ettiğini belirten Sevda Yaka, şunları ifade etti:
"Ejder ağabey, antrenmanlarımıza başladığımızda ilk gün, 'senden çok iyi bir okçu olur' demişti. Şimdi neden öyle söylediğini daha iyi anlıyorum. İlk yarışmamda neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyordum. Ama sonrasında bilgim arttıkça ve yarışmalara katıldıkça artık her şeyin farkına vardım. Yarışmalara çok büyük bir azimle hazırlanıyoruz ve bunun karşılığını alıyoruz. Hedefim, milli takıma girip Türk bayrağını dalgalandırmak. Bunun için elimden geleni yapacağım. Milli takıma gireceğime de inanıyorum."

- Bir sporcuyla kuruldu, 5 yılda 21 sporcuya ulaştı

Kurulduğu günden bu yana çok sayıda ulusal turnuvaya katıldıklarını anlatan antrenör Ejder Sözen de 5 yılda 58 madalya, 9 kupa kazandıklarını, 15 Türkiye rekoru kırdıklarını belirtti.
Bencik'te eğitim gören bir öğrencinin takıma katılmasıyla faaliyetlere başladığını belirten Sözen, "Takımımızda 11-12, 13-14 ve yıldızlar yaş gruplarında 21 sporcumuz var. 11-12 ve yıldızlar yaş gruplarında kız ve erkek sporcularımızla turnuvalara katılırken, 13-14 yaş kategorisinde sadece kız sporcumuz olduğu için bu yaş kategorisinde sadece kızlarda yarışıyoruz. Bu sporcularımızı, yaş gruplarına uygun olan turnuvalara götürüyoruz" diye konuştu.
Sözen, son olarak Samsun'da katıldıkları turnuvada bireyselde Songül Lök'ün altın, Gülçin Balık'ın gümüş, Sevda Yaka'nın ise bronz madalya kazandığını bildirdi. Takım yarışmalarında da altın madalya elde ettiklerini belirten Sözen, "Topladığımız madalyalarla şampiyonanın en başarılı takımı olarak Türkiye şampiyonu olduk" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.