Öksüz kalan ikizlere devlet bakıcı buldu

Öksüz kalan ikizlere  devlet bakıcı buldu
Isparta’nın ilçelerine elma toplamaya giderken meydana gelen kazada ölen 17 Akşehirli mevsimlik işçinin aileleri için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına 213 bin TL yatırıldı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Isparta’nın ilçelerine elma toplamaya giderken meydana gelen kazada ölen 17 Akşehirli mevsimlik işçinin aileleri için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına 213 bin TL yatırıldı. Kazada anneleri ölen ikiz kardeşler de devlet koruması altında akrabalarından bir kadının bakımına verildi. Çocukların bakımını üstlenen kadına da devlet ayrıca maaş verecek. 
YAŞAMA ŞARTLARI DÜZELECEK
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren AK Parti Milletvekili Mustafa Baloğlu, kazada vefat eden işçilerin evlerini kazadan hemen sonra Pazar günü SYDV uzmanlarıyla birlikte ziyaret ettiklerini belirterek, “Kimi ailenin evi yaşama standartları ve şartları bakımından düşüktü, onlara prefabrik ev yaptırmak üzere harekete geçtik. Hangi ailenin ne ihtiyacı varsa bu tespit edilerek karşılanma yoluna gidildi. Kredi borcu olanın borcu kapatıldı. Bundan sonraki süreçte de bu ailelerimize SYDV yardımcı olmayı sürdürecek” dedi.
BAKICININ MAAŞI DEVLETTEN
Kazada ölen kadın işçilerden birinin ikiz çocuk annesi olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Baloğlu, “O ikizlerin bakımını devlet olarak üstlendik. Ailenin karabaşı bir kadın ikizlere bakıcı olacak. Bu bakıcının maaşını da SYDV karşılayacak” bilgisini verdi. (Murat Güzel)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.