Okul personeli ve öğrencilerden kan bağışı

Okul personeli ve öğrencilerden kan bağışı
İstanbul Bilim Koleji Genel Müdürü Babacan:- "Kan bağışı bir vatandaşlık sorumluluğu ve borcudur. Okul, sadece eğitim ve öğretim yapan bir yer değil, aynı zamanda toplumun fertleriyle ilgilenen sorumlu olan bir kuruluş. Öğretmen ve çalışanlarla beraber 20

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılay'ı, Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Bilim Koleji iş birliğiyle kan bağışı etkinliği düzenlendi. Okul personeli, 18 yaşından büyük öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katıldığı etkinlikte, 200'e yakın kişinin kan bağışında bulunması hedefleniyor.

Halkalı'daki İstanbul Bilim Koleji'nin bahçesinde kurulan Kızılay çadırında gerçekleşen etkinliğe katılım yoğun oldu.

Kan bağışı çadırında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İstanbul Bilim Koleji Genel Müdürü Bayram Babacan, kan bağışının okulun sosyal sorumluluk projelerinden birisi olduğunu belirterek, projelerini belediyeye ve Kızılay'a götürdüklerini anlattı.

Kan bağışı etkinliğinin bir gün süreceğini dile getiren Babacan, şöyle konuştu:

"Kan bağışı bir vatandaşlık sorumluluğu ve borcudur. Okul, sadece eğitim ve öğretim yapan bir yer değil aynı zamanda toplumun fertleriyle ilgilenen sorumlu olan bir kuruluş. Öğretmen ve çalışanlarla beraber 200 personelimizden uygun olanlar kan bağışında bulunacak. Mevzuat gereği 18 yaşından büyük olan öğrencilerimiz, kan bağışında bulunuyor. Öğrencilerimizi ise teorik ve pratik olarak kan bağışı konusunda bilgilendiriyoruz. Memleketimizdeki afetlerden dolayı Kızılay'ın yoğun kana ihtiyacı oluyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılığı bizi memnun ediyor."

Kan bağışında bulunan İngilizce Öğretmeni Hamza Veli, kan bağışının insanlık vazifesi olduğunu söyledi. Veli, "Bugün 6. kan bağışında bulunuşum. Hem sağlık açısından hem de insanlara faydalı olmak açısından kan verme olayının önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilere de derslerimizde kan bağışının önemini anlatıyorum. Kimin en zaman kana ihtiyacı olacağı belli olmaz. Sadece ihtiyaç zamanında bu işin peşinde koşmamak lazım. 18 yaşını doldurmuş öğrencilerimize de tavsiye ettik. Onlar da bugün kan bağışında bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Biyoloji Öğretmeni Hilal Kurt, derslerde öğrencileri kan bağışında bulunmaları konusunda bilgilendirdiklerini anlattı. Kurt, "Öğrencilerimizin kan bağışı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlar olarak yetişmesini istiyoruz. Kanımızın bir miktarını da bağışlarsak, vücudumuzdaki kan yapımı hızlanmış oluyor. Kan bağışı vücudumuzun yenilenmesini hızlandıran bir olay. Bizim bir damla kanımıza bile ihtiyacı olan insanlar var. Tüm insanlara yardım etmekten asla geri duymamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrenci Fırat Ceyhun Can, kan bağışında bulunmaktan memnun olduğunu dile getirerek, "Çocukluğumdan beri insanlara yardım etmek için çabalarda bulunuyorum. Bugün de bu etkinlikte bulunmaktan gurur duyuyorum. Eğer, bu kan bağışıyla birilerine yardım edebilirsem ne mutlu bana. Milyonlarca kana ihtiyaç duyan insanlar var ve bu kanlar onları hayata bağlayacak. Bu nedenle kan vermemiz gerekiyor." dedi.

Çadırda kan bağışı, okulun bahçesindeki Türk Kızılayı çadırında 18.00'e kadar sürecek.

Okul personeli ve öğrencilerden kan bağışı

Okul personeli ve öğrencilerden kan bağışı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.