Okul Sporları Türkiye Karate Şampiyonası

Okul Sporları Türkiye Karate Şampiyonası
Düzce'de 37 ilden 314 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyona sona erdi- TOSF Başkan Vekili Aslan:- "Bu tür organizasyonları son derece eğitici ve öğretici olarak görüyoruz. Spor Genel Müdürlüğümüzün, Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığımızın yapmı

DÜZCE (AA) - Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) ve Türkiye Karate Federasyonu tarafından Düzce'de düzenlenen Okul Sporları Türkiye Karate Şampiyonası sona erdi.

18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonaya 37 ilden 314 sporcu katıldı.

Kata ve kumite kategorilerinde yarışan sporcular, kendi kilolarındaki sporcularla kıyasıya mücadele ederek dereceye girmeye çalıştı.

Şampiyona hakkında AA muhabirine bilgi veren TOSF Başkan Vekili Abdullah Aslan, şampiyonanın okul sporları açısından son derece güzel olduğunu ve çok başarılı geçtiğini söyledi.

Öğrenciler açısından olumlu bir şampiyonayı geride bıraktıklarını vurgulayan Aslan, "Bu tür organizasyonları son derece eğitici ve öğretici olarak görüyoruz. Spor Genel Müdürlüğümüzün, Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığımızın yapmış olduğu bu planlamaların eğitim öğretime katkısı oldukça fazla. Bu açıdan son derece mutluyum. Öğrencilerimiz de son derece mutlu" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise bu tür faaliyetlerin öğrencilerin kaynaşması ve spor sevgisinin gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu anlatarak, "Biz ev sahibi olarak gelen misafirlerimizi iyi bir şekilde ağırladık. Yüzlerinin gülmesi bizim açımızdan oldukça önemli. Düzce, bulunduğu konum açısından bu tür organizasyonlara oldukça müsait" ifadelerini kullandı.

Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Derece alan sporcuların Trabzon'da yapılacak Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.