Okula gidemeyen çocukların aileleri bilgilendirildi

Okula gidemeyen çocukların aileleri bilgilendirildi
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli sebeplerle okula devam edemeyen çocukların...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli sebeplerle okula devam edemeyen çocukların ailelerine bilgilendirme ziyareti yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekiplerinin, ilkokul ve ortaokul çağında olan ancak çalışmak zorunda kalan ya da çeşitli sebeplerle okula devam etmeyen çocukların tespitine yönelik çalışma yaptığı ifade edildi.

Çocukların ikametlerine ziyaretler yapıldığı vurgulanan açıklamada, ailelere eğitimin zorunluluğu, İlköğretim Kanununun velilere yüklediği görevler, yükümlülükler ve yaptırımlar hakkında bilgi verildiği dile getirildi.

Açıklamada, "Ailelerden çocukların eğitime devamı konusunda hassasiyet göstermeleri istendi. Zararlı alışkanlıklardan korumak için neler yapılması gerektiği hususlarında bilgi verilerek çocukların okula devam etmeleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Kendilerine İlköğretim Kanununun velilere ve küçük yaşta çocukları çalıştıranlara cezai müeyyide içerdiği bilgileri verilerek çocukların okula devamları sağlandı. Ailelerden isteğimiz çocuklarının okula gidip gitmediğini takip etmeleri ve karşılaşmış oldukları olumsuzluklar karışışında 155 Polis İmdat telefonumuza bildirmeleridir." ifadelerine yer verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.