'Okullarımızı Güvenle Açıyoruz'

'Okullarımızı Güvenle Açıyoruz'
16 Mart tarihinden beri kapalı olan okullar bölüm bölüm açılıyor. Sistem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve ÖZDEBİR Başkanı Naci Atalay, Türkiye'deki ve Konya'daki eğitim ve öğretimle ilgili gelişmeleri gazetemize değerlendirdi.

Özdebir Başkanı Naci Atalay, “hem Türkiye'de Hem De Konya'da Vakaların Kontrol Altına Alınmasıyla Birlikte Artık Okullarımızı Açmaya Başladık” Dedi

16 Mart tarihinden beri kapalı olan okullar bölüm bölüm açılıyor. Sistem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve ÖZDEBİR Başkanı Naci Atalay, Türkiye'deki ve Konya'daki eğitim ve öğretimle ilgili gelişmeleri gazetemize değerlendirdi.

okulalrimizi-3.jpg

OKULLARIMIZI AÇMAYA BAŞLADIK

Naci Atalay, “Pandemi süreci dünyada tüm sektörleri olduğu gibi eğitim sektörünü de olumsuz etkiledi, Süreç uzarken bir nesli kaybetmeye başladık, çocuklarımızın eğitimsiz kalması telafisi güç kayıplar oluşturuyor" dedi. Atalay, “Hem Türkiye'de hem de Konya'da vakaların kontrol altına alınmasıyla birlikte artık okullarımızı açmaya başladık” diye konuştu. Okul öncesi grupları ve sınav grupları olan 8 ve 12. sınıfların uzun bir süredir okullara geldiğini belirten Naci Atalay, bu gruplarda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını ve vaka sayılarının da yok denecek kadar az olduğunu belirtti. Atalay, “Okullarımız Sağlık Bak

anlığı ve Milli Eğitim Bakanlığından Temiz Okul-Sağlıklı Okul Belgesi alarak eğitim ve öğretim için tüm gerekli ortamları hazırlamıştır çocuklarımızın sağlığı bizler için her şeyden önce gelir” diye konuştu.

b1.jpg

BAKAN SELÇUK’LA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK

Dernek başkanları olarak 14 Ekim'de Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'la da bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Naci Atalay, birkaç hafta içerisinde yine yeni sınıfların açılacağını ve böylece okullarda yüz yüze eğitim gören öğrenci sayılarının artacağını belirtti.

“Sağlık Bakanlığı ve yine Milli Eğitim Bakanlığındaki verilerin okulların açık olduğu sınıflardaki vaka sayılarının çok az olması hepimizi cesaretlendirmiştir” diyen Atalay, çocukların eğitimsiz kalmaması için hepimizin maske takması ve mesafe kurallarına uyarak temizlik şartlarını sağlamak gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE’EDE 13 BİN ÖZEL OKUL VAR

Türkiye'de yaklaşık 13 bin özel okul olduğunu ve bu özel okullarda görev alan 400 bine  yakın öğretmen ve personelin bulunduğunu belirten Naci Atalay, “Bizler bu süreçte okullar kapalı da olsa tüm çalışanlarımızın maaşlarını tam ödedik” diyerek dönemin dayanışma ve birliktelik gerektirdiğini belirtti. “Bakanlığın da KDV miktarını yüzde 7'den yüzde 1'e düşürmesi velilerimiz için önemli bir destek olmuştur” diyen Naci Atalay, tüm velilere ve öğrencilere sağlıklı günler dileklerinde bulundu. (Mine Doruatlı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.