Okuma Yazma Seferberliği Tuzla’da Başladı

Okuma Yazma Seferberliği Tuzla’da Başladı
AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Döğücü: - "Halk eğitimlerimiz vasıtasıyla bir kişi bile müracaat etmiş olsa sınıf açılacak, öğretmen bulunacak"

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Kadın Kolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği"ne destek verdi.

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, Tuzla Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların eğitimine önem verdiklerini belirterek, "Bugün burada 76 yaşındaki annemizden 30 yaşındaki annemize kadar çok çeşitli profillerle karşılaştık. Bunun amacı Türkiye’de okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın." dedi.

Okuma yazma seferberliğinin önemini vurgulayan Doğücü, "Biliyorsunuz çok yakın zamanda Cumhurbaşkanımız ve çok değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi okuma yazma seferberliğini başlattı. Geçmiş dönemde birtakım imkansızlıklar dolayısıyla okuma yazma öğrenememiş olan kişilere yönelik bir çalışma. Okuma yazma bilmeyen beyefendiler de var. Onlar da müracaat ettiler. Dolayısıyla bu çalışmamız Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı olan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

Tek bir kişinin bile başvurması halinde sınıfın açılacağını ve öğretmen bulunacağını aktaran Döğücü, şunları kaydetti:

"İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizle, Halk Eğitim Müdürlüklerimizle irtibatta olacağız. Bu sonuçları da alacağız. Ve istatistikleri de İstanbul genelinde görmüş olacağız. Sizlere başarılar diliyorum. Defterlerinizi gördüm, yazdığınız yazıları gördüm. Çok güzel. İnci gibi yazılar yazmışsınız. Tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından Döğücü ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın eşi Fatma Yazıcı kadın kursiyerlere karanfil dağıttı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.