Okunacak 10 Tasavvuf Kitabı

Okunacak 10 Tasavvuf Kitabı
Türkiye Yazarlar Birliği, bugünlerde salgın nedeniyle evde kalmak zorunda olanlar için, günümüzün önemli yazar ve şairlerinin kitap önerilerini okuyucuyla buluşturmaya ediyor

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs, tüm dünyada etkisini sürdürürken, ülkemizde de salgın gündelik hayatı değiştirdi. Salgın nedeniyle insanların zorunlu olarak evlerinde kaldıkları süre içerisinde aile bireylerinin zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmek isteyenler için TYB ilk günden itibaren kitap tavsiyelerinde bulmaya başladı.

Çocuk, genç ve yetişkinler için oluşturulan yerli-yabancı birçok yazar ve şairlerin eserlerinin yer aldığı listeler büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Şimdi de tasavvufun ne olduğunu, mânevî makamlar ve hallerin kimlerde nasıl zuhur ettiğini, ihlâs, takvâ, muhabbet, mârifet, aşk ve vecd içindeki mana aleminin yolcularını ve gittikleri yolu merak edenler için  tasavvuf kitap önerisini paylaşıyoruz.

Bugünlerde okunacak 10 tasavvuf kitabı listesini şair, yazar, Yunus Emre başta olmak üzere tasavvuf konusunda araştırmalar yapan, konferanslar veren  Mustafa Özçelik hazırladı.

                                       

10 Tasavvuf Kitabı

Yunus Emre Divanı

Mevlana- Mesnevi

Kuşeyri Risalesi

Ferîdüddin Attar - Mantık’ut Tayr

Gazali Kalplerin Keşfi

Eşerefoğlu-Müzekkin Nüfus

F. Ahmet Hilmi - Amak-ı Hayal

İmam Rabbani - Mektubat

M. Erol Kılıç - Tasavvufa Giriş

Mustafa Kara – Tekkeler ve Zaviyeler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.