Ölmek üzere olan köpekler kurtarıldı

Ölmek üzere olan köpekler kurtarıldı
Çankırı'da 1 köpek ve 8 yavrusu soğuktan ve açlıktan donmak üzereyken kurtarıldı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da 1 köpek ve 8 yavrusu soğuktan ve açlıktan donmak üzereyken kurtarıldı.

Bir vatandaşın Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çankırı temsilciliğine başvurarak hayvanların ölmek üzere olduğunu söylemesi üzerine köpekler, bölgeden alınarak barınağa yerleştirildi.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çankırı temsilcisi Murat Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hayvanseverin kendisine gelerek eski Çankırı-Yapraklı yolunda açlıktan ölmek üzere köpeklerin bulunduğunu söylediğini kaydetti.

Bunun üzerine köpeklerin bulunduğu yere gece saatlerinde gittiğini dile getiren Uzun, "Hayvan ürünleri satan Cemile Eskisucu'dan destek amacıyla ücretsiz köpek maması aldım. Sonra başka bir yerden 35 ekmek alarak babamla köpeklerin yanına gittim. Hayvanların bir bölümünün öldüğünü, bir bölümün de soğuk ve açlıktan ölmek üzere olduğunu gördük. Karınlarını doyurduktan sonra gecenin o saatinde toplayamayacağımızı düşünerek Çankırı'ya döndük" dedi.

Sonraki gün köpekleri almak için gittiklerini ifade eden Uzun, "Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimi Zekeriya Öcal ile hayvan ambulansıyla köpekleri almak için gittik. Bir anne ve 8 yavrusunu ölmek üzereyken alıp Çankırı Belediyesi Köpek Barınağına yerleştirdik" diye konuştu.

Vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulunan Uzun, "Hayvanlar bizim doğamızın bir parçası. Bizim kadar onların da yaşama hakkı var. Onlar hayatımızın güzellikleri. Lütfen bu hayvanları ölüme terk etmeyin. Yaşadığımız bu acı olayda birçok köpek ıssız bir alana terk edildiği için öldü. Lütfen hayvanları ıssız yerlere bırakmayın. Eğer bırakacaksanız belediyenin hayvan barınağı var, oraya bırakın. Hayvanları, ölüme terk etmeye hakkımız yok" ifadelerini kullandı.

Uzun, hayvanların kurtarılmasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.