Onlar elektrik faturası ödemeyi bıraktı, Konya'da da aynısı var!

Onlar elektrik faturası ödemeyi bıraktı, Konya'da da aynısı var!
Düzce'de güneş enerjisinden elektrik üreten bir köy elektrik faturası ödemeyi bıraktı.

Konya'da da güneş enerjisi en çok kullanılan enerji türlerinden biri. Bir çok şehre göre çok erken zamanlarda güneş enerjisini keşfederek evlerin çatılarına enerji panelleri kuran Konya, elektriğe para vermeyebilir.

Bunun örneği Düzce'de yaşandı. Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesiyle 2023 yılında Düzce ilinde şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulduğu 1 köyde 11 hane elektriğe ücret ödemiyor.

2023 yılında Düzce ilinde 1 köyde 11 aileye verilen şebekeye bağlı GES elektrik üretimi temini için 770 bin lira kredi kullandırıldığını, bu kredilerin 154 bin lirasının hibe olarak verildiğini belirten Şentürk orman köylüsünün elektrik faturası ödemekten kurtulacağını ve üretilen elektrik enerjisinin vatandaşın tükettiğinden fazla olan kısmının ücreti ise aylık yine kendilerine gelir olarak yansıyacağını vurguladı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.