OR-Köy den Çiftçiye Tam Destek

OR-Köy den  Çiftçiye Tam Destek
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik kalkınmalarını sağlamak için destek vermeye devam ediyor.

Süeyman Sayan'ın Haberi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik kalkınmalarını sağlamak için destek vermeye devam ediyor. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer kısa adı OR-KÖY olan Köylüyü Kalkındırma ve Hayvancılığı Teşvik Projesi kapsamında Seydişehir’e bağlı Başkaraören Mahallesinde 8 aileye ve Aşağıkaraören Mahallesinde 8 aileye olmak üzere toplam 16 aileye verilecek büyükbaş hayvan kredisinin 2016 yılı programına alındığını söyledi.

 

 BSA Kanalı ve Ortakaraören  Eski Osmanlı Kanalı tel çitle emniyet altına alınıyor. Bugüne kadar birçok can ve mal kaybına neden olan Beyşehir Gölü'nden Çarşamba Kanalı'na su aktaran Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) Kanalın da can ve mal güvenliğinin sağlanması için çift taraflı tel çit ile emniyet altına alınacağını söyleyen İlçe Başkanı Konurer yaşanan can ve mal kaybını en aza indirmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin sözleşmesi 2 Mart 2016 tarihinde imzalandı.

Sözleşmeye göre 68 km uzunluğunda olan BSA Kanalı ve Seydişehir ilçesi Ortakaraören Mahallesinin mücavir alanı içerisinden geçen Eski Osmanlı Kanalının yerleşim alanına bakan 1 Km lik kısmının emniyete alma çalışmaları en kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacaktır. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun.

Ayrıca Seydişehir’e bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan yatırımlarda her zaman büyük gayreti ve emeği olan değerli hemşerimiz Orman ve Su işleri Bakan Yardımcısı Sayın Harun Tüfekci’ ye ve Orman ve Su işleri Bakanlığına şükranlarımı sunarım dedi. (Süleyman Sayan- Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.