Orduspor'un belini FIFA'daki dava dosyaları büküyor

Orduspor'un belini FIFA'daki dava dosyaları büküyor
Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Orduspor'un eski yabancı oyuncularına olan borçlarını ödememesi nedeniyle FIFA'da 24 dava dosyası bulunduğu ve bu oyunculara toplam borcun ise yaklaşık 20 milyon lira olduğu belirtildi- Kulüp başkanı Pamuk:"Maalesef bu davala


ORDU (AA) - Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Orduspor'un eski yabancı oyuncularına borçlarını ödememesi nedeniyle FIFA'da 24 dava dosyası bulunduğu bildirildi.

Kulüp başkanı Yaşar Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi başarılarla dolu Orduspor'un borç yükü altında olduğunu, özellikle Süper Lig'deki dönemden kulübün yaklaşık 84 milyon lira borçlandığını belirtti.

Özellikle eski yönetim tarafından transfer edilen yabancı oyunculara alacaklarının ödenmemesi nedeniyle Orduspor'un FIFA'lık olduğunu ifade eden Pamuk, "Şu anda Orduspor'un FIFA'da devam eden ve sonuçlanması beklenen 24 dava dosyası var. Bu dosyaların tamamı eski yabancı oyuncularla alakalı. Eski yabancı oyuncular kulüpten paralarını alamadığı için FIFA'ya başvurmuş durumda" dedi.

Pamuk, FIFA'da görüşülen 24 dava dosyasının Orduspor'a olan maliyetinin ise yaklaşık 20 milyon lira olduğunu kaydederek, "Maalesef bu davalar ve bu borçlar Orduspor'un belini büküyor. Önümüzü görmemize engel oluyor. Keşke bu borçlar zamanında ödenseydi ve Orduspor bu durumlara düşmeseydi" diye konuştu.

Galatasaray Kulübüne Bogdan Stancu transferi nedeniyle yaklaşık 7 milyon lira borcun bulunduğunu belirten Pamuk, "En büyük borcun birisi de Stancu transferinden dolayı Galatasaray Kulübüne bulunmakta" ifadesini kullandı.


- Orduspor'un 6 puanı silinebilir


Orduspor'un Süper Lig'de oynadığı sırada Granada Kulübünden kiraladığı oyuncu Jaime Romero ile ilgili davanın daha önce sonuçlandığını ifade eden başkan Pamuk, şunları söyledi:

"Bu kulübe yarın 66 bin avro ödenmesi gerekiyor. Granada Kulübünün Orduspor'a verdiği süre yarın doluyor. Bunun için kulüp avukatlarımız görüşmelerini sürdürüyor. Bu borçla ilgili çeşitli ödeme alternatiflerimiz var. Temennimiz Granada Kulübünün de bu ödeme planlarını kabul etmesi. Biz uzlaşmak istiyoruz. İnşallah yarınki sonuç Orduspor'un lehine olur. Aksi durumda Orduspor 6 puanının silinmesiyle karşı karşıya kalacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.