Orduspor'un Potada İlk Avrupa Heyecanı

Orduspor'un Potada İlk Avrupa Heyecanı
Basketbol FİBA EuroCup Kupası'nda 5 Kasım Çarşamba günü Mersin Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak Orduspor, tarihinde ilk kez Avrupa kupası maçına çıkacak

Basketbol FİBA EuroCup Kupası'nda 5 Kasım Çarşamba günü Mersin Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak Orduspor, tarihinde ilk kez Avrupa kupası maçına çıkacak.

Geçen sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ni (TKBL) 8. sırada tamamlayarak Basketbol FİBA EuroCup Kupası'na katılmaya hak kazanan Orduspor, böylece ilk kez mücadele ettiği ligde Avrupa hedefini gerçekleştirmiş oldu.

C Grubu'nda Fortuna Klaipeda (Litvanya), Sparta&K MR Vidnoje (Rusya) ve Mersin Büyükşehir Belediyespor (Türkiye) takımlarıyla eşleşen mor-beyazlılar, 5 Kasım Çarşamba günü Mersin Büyükşehir Belediyespor ile saat 18.00'de Servet Tazagül Spor Salonu'nda yapacağı karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Orduspor Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü ve Başantrenör Alper Durur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası karşılaşmasına çıkacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Yeni kurulan takımın çok kısa sürede Avrupa'da oynamasının oldukça önemli olduğunu dile getiren Durur, "Bizim için çok büyük bir deneyim olacak. Oyuncularımın tamamı Avrupa maçlarına çıkmanın sabırsızlığını yaşıyor" dedi. 

Avrupa maçları için bir hedef koymadıklarını ancak gidebilecekleri yere kadar gitmeyi amaçladıklarını belirten Durur, "Orduspor olarak asıl hedefimiz lig. Avrupa maçları bizim için sadece tecrübe olacak" diye konuştu. 

Durur, Mersin Büyükşehir Belediyespor ile yapacakları maça taraftarları beklediklerini sözlerine ekledi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.