Örgüden figürlerle ailesinin geçimini sağlıyor

Örgüden figürlerle ailesinin geçimini sağlıyor
Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 10 yıl önce eşini kaybeden Durdiye Taşgın, örgüden yaptığı hayvan figürleri, çiçek ve sepetleri pazarda satarak iki çocuğuyla geçimlerini sağlamaya çalışıyor- Anne Taşgın: - "Çocuklarıma hem annelik hem de babalık yapıyorum"

KÜTAHYA (AA) - SERDAR YİĞİT - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 10 yıl önce eşini kaybeden Durdiye Taşgın, örgüden yaptığı hayvan figürleri, çiçek ve sepetleri satarak iki çocuğuyla geçimlerini sağlıyor.

Çukurca beldesinde yaşayan Taşgın (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini 10 yıl önce traktör kazasında kaybettiğini söyledi.

Eşinin vefatının ardından çocuklarıyla yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Taşgın, geçimlerini sağlamak için el işi yapmaya karar verdiğini anlattı.

Örgüden hayvan figürleri, çiçek ve sepetler hazırladığını belirten Taşgın, şöyle konuştu:

"Bunları önce tanıdıklarıma sattım. El işlerim beğenilince pazarda satmaya karar verdim. Ürünlerim pazarda da ilgi görünce bu işi yapmayı sürdürdüm. Günlük kazandığım parayla hem evin geçimini sağlıyorum hem de iki çocuğumun okul masraflarını karşılıyorum. Çocuklarıma hem annelik hem de babalık yapıyorum."

Taşgın, yaptığı el işleri sayesinde okuttuğu çocukları Halil (16) ve Bahar'ın (19) Domaniç Çok Programlı Lisesini bitirdiğini kaydetti.

- "Annemin hakkını ödeyemeyiz"

Halil Taşgın da babası vefat ettiğinde 6 yaşında olduğunu söyledi.

Babasını hayal meyal hatırladığını ifade eden Taşgın, "Annem, beni ve ablamı büyük zorluklarla büyüttü. Evin geçimini sağlamak için gece gündüz çalıştı. Onun hakkını ödeyemeyiz" dedi.

Fabrikada çalıştığını belirten Bahar Taşgın ise lisedeki bölümü çocuk gelişimi eğitimini, üniversitede açıköğretim sistemiyle sürdürmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.