Orman köylüsüne 1,1 milyar lira kredi desteği

Orman köylüsüne 1,1 milyar lira kredi desteği
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Son 13 yılda Orman Genel Müdürlüğü orman köylülerine yaklaşık 1,1 milyar lira kredi desteği sağladı"- "1,1 milyar liralık kredi desteği ile bu dönemde 194 bin 782 ailenin yanında olmaya çalıştık. Yaptığımız programa gör

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 13 yılda Orman Genel Müdürlüğünce orman köylülerine yaklaşık 1,1 milyar lira kredi desteği sağlandığını, bu yıl da 13 bin 769 aileye çeşitli alanlarda yaklaşık 132 milyon liralık kredi verilmesinin planlandığını bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklediklerini, bu çerçevede geliştirilen projeleri ülke genelinde ara vermeden uyguladıklarını belirtti.

Orman köylülerine destek verirken bölgelerin coğrafi şartlarını göz önüne aldıklarını kaydeden Eroğlu, şartları değerlendirerek bölgeye en uygun ve orman köylüsünün en fazla yararına olan projeyi seçtiklerini, her şeyin belirli bir plan dahilinde yürütüldüğünü ve projelerden azami fayda sağlamaya çalışıldığını vurguladı.

Orman köylüsüne verilen desteklerin iki ana başlık altında, sosyal ve ekonomik destek olarak gruplandırıldığına dikkati çeken Eroğlu, ihtiyaçlar ve iklim şartlarına göre, orman köylerinde güneş enerji sistemleri, mantolama, dam örtüsü gibi sosyal projelerin desteklendiğini aktardı.

Köylerin geçim kaynaklarının değerlendirildiğini vurgulayan Erdoğan, fenni arıcılık, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, meyvecilik, bağcılık ve ekoturizm gibi alanlarda geliştirilen ekonomik projelerin desteklendiğini bildirdi.

- 2016'da 132 milyon liralık kredi desteği verilecek

Orman köylülerinin gelişimi için proje uygulamaya devam edeceklerinin altını çizen Eroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Son 13 yılda Orman Genel Müdürlüğü, orman köylülerine yaklaşık 1,1 milyar lira kredi desteği sağladı. Verdiğimiz yaklaşık 1,1 milyar liralık kredi desteğiyle bu dönemde 194 bin 782 ailenin yanında olmaya çalıştık. İçinde bulunduğumuz 2016 yılında da bu projeleri çeşitlendirerek uygulamaya devam edeceğiz. Yaptığımız programa göre bu yıl 13 bin 769 aileye çeşitli alanlarda yaklaşık 132 milyon liralık kredi desteği vereceğiz.

Orman köylüsünü yerinde kalkındırmak ve hayat standartlarını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız ve onların yanında olacağız. Bu projelerle ayrıca orman-halk ilişkilerini iyileştirmeyi, ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı da hedefliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.