Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
"Somali'ye yardımcı olmak, onlarla iş birliğini geliştirmek bizim tarihi bir borcumuz"- "Bu sene Afrika ile alakalı işleri daha da hızlandırmak için büyük bir gayret içine giriyoruz"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Somali'ye yardımcı olmak, onlarla iş birliğini geliştirmek bizim tarihi bir borcumuz" dedi.

Somali Federal Cumhuriyeti Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Muhammed Mürsel Şeyh Abdurrahman ve beraberindeki heyet, Bakan Eroğlu'nu ziyaret etti.

Görüşmede Bakan Eroğlu, hükümetin Türkiye ile Somali arasındaki iş birliğini artırmak istediğini söyledi.

Somali'ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Eroğlu, "Somali'ye yardımcı olmak, onlarla iş birliğini geliştirmek bizim tarihi bir borcumuz" ifadesini kullandı.

Şimdiye kadar birçok kurum ve kuruluşun Somali ile iş birliği yaptığını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Somali ile su kaynaklarını geliştirmek için çok detaylı bir iyi niyet protokolünü imzalayacağız. Ayrıca mart ayında Somali Meteoroloji servisinden 22 elemana Ankara'da eğitim vereceğiz. Ayrıca su kaynakları ve su teminiyle ilgili burada bir eğitim için kendilerini davet ediyoruz. İnşallah bu iş birliği daha da artan bir şekilde gelişecektir.

Bu sene Afrika ile alakalı işleri daha da hızlandırmak için büyük bir gayret içine giriyoruz. Mesela Cibuti'ye bir baraj talepleri vardı, o barajı yapacağız. Somali'nin de su ve meteorolojiyle alakalı talepleri var, onları ele alacağız. Ayrıca orada su ve meteoroloji konusunda çalışanları burada eğiteceğiz. Bir organizasyon şeması hazırlayarak, o şemaya göre güçlü bir idare, bir bakanlık olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

- "Türkiye'den kapasite geliştirilmesi açısından yardım istiyoruz"

Somali Federal Cumhuriyeti Enerji ve Su Kaynakları Bakanlığı Genel Müdürü Omar Shurie ise Eroğlu'na ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Shurie, Somali'deki nehirler, su sıkıntısı ve suyla bulaşan hastalıklar konusunda bilgi verdi.

Genel Müdür Shurie, şunları kaydetti:

"En önem verdiğimiz şey kapasite geliştirme, bu bizim en öncelikli gördüğümüz konu çünkü bizim Bakanlığımızda bu konuda yetişmiş olan eleman eksikliği bulunuyor. Bu yüzden Türkiye'den özellikle kapasite geliştirilmesi açısından yardım talep etmek istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığının Mogadişu'da bir Su Kaynakları Enstitüsü kurulmasında bize yardım etmesini istiyoruz."

Konuşmaların ardından Eroğlu ve Abdurrahman, Somali'de su kaynaklarının geliştirilmesi için protokol imzaladı. Eroğlu, Abdurrahman'a gümüş ibrik hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.