Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
"Devlet Su İşleri, Türkiye'de gurur duyduğumuz bir kurum, en hızlı çalışan kurumlardan biri"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Devlet Su İşleri (DSİ), Türkiye'de gurur duyduğumuz bir kurum, en hızlı çalışan kurumlardan biri." dedi.

Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada,GAP'ın mimarının Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ( ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan olduğunu belirtti. Eroğlu, Kutan'a programa katılması ve diğer çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Kutan'ın konulara çok pratik çözüm önerileri getirdiğini, kendilerine büyük düşünmeyi öğrettiğini dile getiren Eroğlu, Kutan'ın bu konularda yayınlayacağı kitabın çıkmasını beklediklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü yaparken Kazandere barajının temel atma törenine Kutan'ı davet ettiklerini anlatarak şöyle konuştu:

"Ben konuşma yaparken dedim ki, '30 Kasım'da temel atıyoruz, bu baraj 6 Ağustos saat 12.00'de bitecek', tarih söylemedim. Kendisi yanına gittiğimde 'Hangi tarih?' diye sordu. 'Efendim önümüzdeki yıl' dedim. 'Bir yanlışlık olmasın bu 4 yıldan önce bitmez' dediler. O zaman Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, 'Tayyip, Veysel hocayı çok sıkıştırıyorsun, bu işler böyle bitmez, lütfen sıkıştırma.' dedi."

Kutan'ın kendilerine hem teknik anlamda hem de siyaset anlamında yol gösterdiğini ve çok şey öğrendiğini vurgulayan Eroğlu, "Sizden aldığımız bayrağı taşıyoruz. DSİ, Türkiye'de gurur duyduğumuz bir kurum, en hızlı çalışan kurumlardan biri." diye konuştu.

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor" sloganına uygun çalışmalar yürüttüklerini aktaran Eroğlu, Türkiye'de ilk defa zamanla yarışma anlayışını getirdiklerini, temel atarken açılış tarihini gün, ay, yıl olarak verdiklerini kaydetti.

- Recai Kutan

ESAM Genel Başkanı Kutan ise DSİ'de 18 yıl hizmet verdiğini belirtti.

İlk, orta, lise eğitimini Malatya'da tamamladığını söyleyen Kutan, okuduğu dönemde liselerin eğitim kalitesinin çok iyi olduğunu, her ilde lise bulunmadığını aktardı.

Şair Arif Nihat Asya'nın okuduğu lisenin müdürü olduğunu dile getiren Kutan, o dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in, Asya'yı aralarında geçen bir sorun nedeniyle müdürlük görevinden alarak, aynı liseye edebiyat öğretmeni yaptığını anlattı.

Kutan, Asya'nın edebiyat öğretmeni olması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinde edebiyat sevgisinin o dönem başladığını söyledi.

İstanbul'a gittiğinde 17 yaşında olduğunu ve denizi ilk defa o zaman gördüğünü ifade eden Kutan, İstanbul Teknik Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği okuduğunu kaydetti.

Kutan, DSİ'de çalıştığı dönemdeki anılarını anlattı.

Programda Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz de konuşma yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.