Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Moritanya'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Moritanya'da
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Moritanya Başbakanı Hademini ile görüştü- Bakan Eroğlu:- "Türkiye ile Moritanya arasındaki ticaret kapasitesini 2019 yılına kadar 1 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Moritanya Başbakanı Yahya Ould Hademini ile bir araya geldi.

Bakan Eroğlu, Başbakan Hademini'yi makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Moritanya televizyonu, TRT ve Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Hademini'ye Moritanya'da yaptığı iş birliği anlaşmaları ve ziyaretleri konusunda bilgi verdiğini aktardı.

Pan Afrika Yeşil Duvar Ajansı'nı da ziyaret ettiğini belirten Eroğlu, ajansla iş birliği yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nın Başkanı olduğunu da anımsatan Bakan Eroğlu, ajansa destek vereceklerini ifade ederek, çalıştay yapılması talebinde bulunduklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Hademini'ye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını ilettiğini de belirterek, "Türkiye ile Moritanya arasındaki ticaret kapasitesini 2019 yılına kadar 1 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz. İnşallah buraya gelişimiz Türkiye ile Moritanya arasındaki iş birliğinin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum." dedi.

Bakan Eroğlu, temasları kapsamında Moritanya Balıkçılık Bakanı Nani Chrougha'yı da ziyaret etti.

Bakan Chrougha'yı Türkiye'ye davet eden Eroğlu, Türkiye'nin balıkçılık konusundaki çalışmaları hakkında bilgi vererek, tesislerini göstermek istediğini vurguladı.

Chrougha da ziyareti için Eroğlu'na teşekkür ederek, Türkiye'nin desteğini beklediklerini aktardı.

Bakan Eroğlu daha sonra, Moritanya Anne ve Çocuk Hastanesine de ziyarette bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.