Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Senegal'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Senegal'de
Türkiye ve Senegal arasında, su, orman ve meteoroloji alanlarında iş birliği anlaşması imzalandı- Bakan Eroğlu:- "Bakanlık olarak TİKA ile birlikte 1 milyon 700 bin kişiye su temin ettik. Erozyon ile mücadele ve çölleşmenin önlenmesi noktasında önemli çal

DAKAR (AA) - Türkiye ile Senegal arasında, su, orman ve meteoroloji alanlarında iş birliği anlaşması imzalandı.

Senegal Dışişleri Bakanlığında yapılan imza törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Senegal Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye, Turizm ve Hava Ulaştırma Bakanı Maimouna Ndoye Seck ve Çevre Bakanı Abdoulaye Bibi Balde katıldı.

Ndiaye, törende yaptığı açıklamada, anlaşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Orman alanında yapılan iş birliğinin ormanların planlanması, iyi şekilde işletilmesi, ıslah edilmesi, ağaçlandırma ve erozyon ile mücadele gibi alanları kapsadığını belirten Ndiaye, meteoroloji alanına yönelik anlaşmada meteoroloji gözlem birimlerinin kuruluşu ve işletmesi, su alanına yönelik anlaşmada ise su kaynaklarının korunması ve ıslah edilmesi gibi konular bulunduğunu aktardı.

Bakan Ndiaye, "Bu anlaşmaların imzalanması iki ülke arasındaki güveni ve ilişkilerin yüksek seviyesini gösteriyor" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da dost ve kardeş ülke Senegal'de olmaktan ve yapılan anlaşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'nın 2005 yılında ilan ettiği Afrika açılımı sonrası dost, kardeş ülkeler ile işbirliğinin hızlı şekilde geliştirildiğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz de bakanlık olarak TİKA ile birlikte 1 milyon 700 bin kişiye su temin ettik. Erozyon ile mücadele ve çölleşmenin önlenmesi noktasında önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Hava ulaştırmasının gelişmesi noktasında her iki cumhurbaşkanın talimatları var. Anlaşmaların hayırlara vesile olmasını gönülden diliyorum. Yaşasın Türkiye-Senegal işbirliği."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.