Orman ve Su İşleri Bakanlığından orman köylülerine destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığından orman köylülerine destek
Orman Genel Müdürlüğünce, Balıkesir'deki orman köylülerine 2003'den bu yana 23 milyon lira kredi desteği verildi

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Balıkesir'deki orman köylülerine 2003'den bu yana 23 milyon lira kredi desteği sağlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, orman köylerinde yaşayanlara destek verilmeye devam ediliyor.

Orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projeler kapsamında OGM tarafından Balıkesir'deki orman köylülerine 2003'den bu yana 23 milyon lira kredi sağlandı.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak hayata geçirilen projeler kapsamında, Balıkesir'de fenni arıcılık, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, besi koyunculuğu, mikro kredi ve zeytincilik gibi alanlarda orman köylülerine kredi verildi. Bin 436 aileye süt sığırcılığı, 19 aileye fenni arıcılık, 4 aileye süt koyunculuğu, 18 aileye besi sığırcılığı, 43 aileye besi koyunculuğu,10 aileye mikro kredi ve 4 aileye de zeytincilikte olmak üzere bin 534 aileye 23 milyon 100 bin lira tutarında kredi imkanı sunuldu.

Bu yıl içinde de Balıkesir'deki 160 aileye 4 milyon lira kredi verilmesi planlanıyor.

- "Projeler devam edecek"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerinin kalkınmasını desteklemek için geliştirilen projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını belirtti.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.