"Orta Asya Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştayı"

"Orta Asya Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştayı"
Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen çalıştaya Orta Asya ülkelerinden 30 kişi katıldı

ANTALYA (AA) - "Orta Asya Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştayı" Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Kemer'de bir otelde düzenlenen çalıştaya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan 30 akademisyen, doktor ve turizmci katıldı.

Çalıştaya katılanlar, Antalya'daki bazı özel ve kamu hastanelerini gezerek bilgi aldı, sağlık turizmi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Çalıştayın açılışında konuşan Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya'nın çok sayıda turisti ağırlaması dolayısıyla sağlık turizmi açısından da önemli bir kent olduğunu söyledi.

Hülür, Antalya'da 27 özel hastane ve 14 kamu hastanesi ile 52 adet 112 istasyonu ve 2 üniversite hastanesinin olduğunu belirterek, buralarda vatandaşlarla yabancı misafirlere en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da Türkiye'nin dünyadaki gelişmiş ülkelere kıyasla sağlık turizminde önemli bir düzeye geldiğini anlattı.

Yılmaz, katılımcılara Antalya'daki kamu hastaneleri hakkında bilgi verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.