Ortadoğu’daki yangın petrole de sıçradı: Bu tarihte dev zam geliyor!

Ortadoğu’daki yangın petrole de sıçradı: Bu tarihte dev zam geliyor!
 Editör
Geçtiğimiz hafta hem benzin hem de motorine gelen indirimlerin ardından, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerle birlikte brent petrol fiyatı uçuşa geçti. Bu durum istasyonların tabelalarına zam olarak yansıyacak

Başta brent petrol ve dolar kurundaki değişimler olmak üzere birçok konu başlığının doğrudan etkiledi petrol fiyatlarına Ortadoğu’da yaşanan ve temelinde İsrail’in yer aldığı gelişmeler de etki etti.

Ortadoğu’daki gelişmelerle paralel olarak brent petrol fiyatlarında yaşanan ani yükseliş, ülkemizdeki petrol fiyatlarına da yansıdı. Ekim ayının başında benzine iki, LPG’ye bir, motorine bir kez indirim gelmişti. Akaryakıt sektörü temsilcilerinden edinilen bilgiye göre bu kez, dünya genelinde yaşanan gelişmelerin petrol fiyatlarına yansımasının bir neticesi olarak motorine zam bekleniyor.

EKİM AYINDA SÜREKLİ İNDİRİM GELMİŞTİ

Buna göre brent petroldeki gerilemenin desteğiyle 5 Ekim Perşembe günü benzin fiyatlarına gelen 2 lira 5 kuruşluk indirimin ardından 6 Ekim’de yine benzin fiyatlarında 1 lira 12 kuruşluk indirime gidilmişti. Benzine peş peşe gelen indirimlerin ardından ise 7 Ekim Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatlarında 2 lira 88 kuruş indirim gerçekleşmişti.

Bu indirimlerin ardından güncel akaryakıt pompa fiyatlarına yansımış, benzinin litresi petrol istasyonlarında ortalama 34 liraya, motorinin litresi ise 38,5 liraya kadar gerilemişti.

Petroldaki arz tedirginlikleri ile brent petrolün 90 doların üzerine kadar tırmanması sonrasında ise motorin fiyatlarına dev bir zam gelmesi bekleniyor.

17 EKİM GELMEDEN DEPOLARI DOLDURUN!

Sektör kaynakları, 16 Ekim Pazartesi gününü 17 Ekim Salı gününe bağlayan gece, 00:01 itibariyle motorinin litresine 2 lira 25 kuruşluk bir zam beklenildiğini duyurdu. 40 liranın altına gerileyen motorinin bu zamla birlikte yeniden 40 lirayı aşacağı ifade ediliyor. Öte yandan benzin ve LPG grubunda ise şimdilik herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.