"Ortadoğu"yu 5 Bin Kişi İzledi

"Ortadoğu"yu 5 Bin Kişi İzledi
Meram Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan ve Ortadoğu'da yaşanan dramı konu edinen “Ortadoğu” isimli oyunu 8 gösterimde yaklaşık 5 bin kişi izledi. Oyunun son iki gösterimi...

 Meram Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan ve Ortadoğu'da yaşanan dramı konu edinen “Ortadoğu” isimli oyunu 8 gösterimde yaklaşık 5 bin kişi izledi. Oyunun son iki gösterimi 4-5 Aralık tarihlerinde saat 19.30’da Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Meram Belediye Tiyatrosu ve Konya Devlet Tiyatrosu'ndan 43 oyuncunun rol aldığı tek perdelik oyunu Ferdi Dalkılıç yönetirken, ışık ve dekor tasarımını Hakan Özdemir, sanat yönetmenliğini ise Mustafa Akbulut yapıyor. Oyunda Irak, Suriye ve Filistin gibi Ortadoğu ülkelerinde yaşanan dramlar ile yarım kalan hikayeler anlatılıyor. Dün akşam Konevi Kültür Merkezi'ndeki 8. gösterimini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Başkan Yardımcısı Abdi Kalan ve çok sayıda seyirci ilgiyle izledi.

20 Ekim 2014 tarihinde sahnelenmeye başlayan Ortadoğu, 8 seansta yaklaşık 5 bin seyirci aldı.

Yaklaşık 2 aydan beri Konevi Kültür Merkezi’nde kültürel ve sanatsal etkinliklerin devam ettiğini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu etkinliklere vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Ortadoğu ve diğer İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkat çekmesi açısından bu oyun önemli bir rol üstlendi. Tiyatroda rol alan tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Konevi Kültür Merkezimizdeki etkinliklerimiz özellikle kış döneminde yoğun bir şekilde devam edecek” dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.