Osmanlıdan Günümüze Zabıta Nostaljisi Yaşandı

Osmanlıdan Günümüze Zabıta Nostaljisi Yaşandı
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Zabıta Teşkilatının Kuruluşu’nun 190. yılı kapsamında tarihi kıyafetlerle çeşitli ziyaretlerde bulunarak esnafa çiçek dağıttı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Zabıta Teşkilatının Kuruluşu’nun 190. Yılı ve Zabıta Haftası kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesini ziyaret eden ekipler gazilerin ellerini öperek hayır dualarını aldı. Duygusal anların yaşandığı ziyaretin ardından Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Konya Şubesini de ziyaret eden zabıtalar, 1826 günümüze kadar kullanılan zabıta üniformaları ile Konya Huzurevi’ni de ziyaret ettiler. Huzurevi sakinlerinin ellerini öperek bir süre sohbet eden zabıta ekipleri, son olarak Bedesten esnafını ziyaret ederek çiçek dağıttı. Subaşı, Kavasbaşı, İhtisap Ağası, Belediye Çavuşu, Zabıta-i Belediye kıyafetleri ile gerçekleşen ziyaretlere vatandaşlar ve esnaflar yoğun ilgi gösterdi.(Muhammed Esad Çağla)

zabita_b_4-001.jpgzabita_b_2-001.jpgzabita_b_6-001.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.