ÖSYM KPSS tercih süresi ne zaman başlıyor?

ÖSYM KPSS tercih süresi ne zaman başlıyor?
KPSS 2014 yılında giren adaylar için tercih süresi çok yakında başlayacak. ÖSYM tercih süreleri ile ilgili tarihleri yayınladı. KPSS sınav sonuçlarına göre tercih sıralaması ve yerleştirme bilgi detayları haberimizde...
17 Kasım 2014 tarihind? başlayacak olan t?rcih işlemleri 30 Kasım 2014 tarihinde s?na erecektir. Bu zaman kapsamında yapılacak Tercih sayısı 30 dur.
 
KPSS tercih işlemleri ne zaman yapılacak?
 
Adaylar 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında merkezi atama kadrolarına yönelik tercihler yapıldıktan sonra 2014 KPSS puanlarıyla kamu kuruluşlarına atanacak.
 
Tercih işlemleri nasıl yapılacak?
 
Adaylar için yalnizca puanlar yeterli değildir. Seçenek yaparken önemli olan sıralamadır. Sıralama iki şekilde yapılır. Branş bazında sıralama ve genel sıralama olarak ikiye ayrılan bu sıralama, seçenek edeceğiniz kadroya göre ehemmiyet taşır.
 
Genel sıralama ve branş sıralaması olarak ikiye ayrılan sıralamalar, seçenek yaparken ehemmiyet kazanır. Genel sıralama; adayın kendi meydanından olan ya da olmayan herkesin sıralandığı sıralamadır.
 
-Branş sıralaması; adayın yalnizca kendi bölümünden olanlar baz alınarak oluşturulmuş sıralamadır.
-4001 kodu bulunan kadroları seçenek edecek olan adaylar, genel sıralamadaki yerini kullanırlar.
 
Merkezi yerleştirme nedir?
 
Devlet Personel Başkanlığı'nın ülke genelindeki tüm kamu kurumlarından personel talebi toplayarak oluşturduğu listedeki kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmasıdır. Yılda iki kez (Kasım-Haziran) yapılır. Merkezi yerleştirme ile kadrolu memur ile 399 KİT sözleşmeli personel alınır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.