Otistik çocuklar lunaparkta eğlendi

Otistik çocuklar lunaparkta eğlendi
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği, 28 otistik çocuğu lunaparkta eğlendirdi.Dernek tarafından "2 Nisan Otizm Farkındalık...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği, 28 otistik çocuğu lunaparkta eğlendirdi.

Dernek tarafından "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" kapsamında düzenlenen etkinlik, Eti Caddesi'ndeki bir lunaparkta gerçekleştirildi.

Derneğin yönetim kurulu üyesi İsmail Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür aktiviteler ile seslerini duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

Çocuklar için farklı etkinlikler düzenlediklerini ve bu sayede sosyalleşme oranını artırdıklarını ifade eden Ayaz, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere 2 Nisan, Dünya Otizm Farkındalık Günü. Biz, hem çeşitli etkinlikler düzenleyip çocuklarımızın faydalanmasını sağlıyoruz hem de insanlara sesimizi duyurarak, fark etmelerini sağıyoruz. Bizlerin hayatı inanın çok zor. Diğer insanlar bizlere ne kadar yardımcı olursa, bizim de hayatlarımız o kadar kolaylaşıyor. Çocuklar normal zamanda lunaparka giremiyorlar. Lunapark etkinliğine 28 otistik çocuk ve aileleri katıldı. Burada çocuklarımızın eğleneceği güzel bir etkinlik geçireceğiz. Bu tür kalabalık ortamlardan çocuklarımız etkilendiği için normal zamanlarda gelemiyoruz. Bizim çocuklarımız da lunaparkın tadına varsın diyerek böyle bir etkinlik düzenledik."

Etkinlikte çocuklar yaklaşık 1 saat boyunca çeşitli oyun aletlerinde gönüllerince eğlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.