Otobüs şoförü kadın yolcuyu araçtan indirip dövdü

Otobüs şoförü kadın yolcuyu araçtan indirip dövdü
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 3 dakika bekleme süresi olduğunu söyleyerek otobüsü durduran şoför ile kadın yolcu arasında tartışma çıktı.

Olay, 12 Haziran 2023 tarihinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, işe gitmek için Gebze’de özel halk otobüsünde yolculuk eden Sibel Ağgül, bir durak sonra aracın durduğunu anladı. Nedenini sorduğunda şoför E.C., dakika olarak çalıştığını, 3 dakika beklemesi gerektiğini anlattı. İşe geç kaldığını belirten kadın, devamlı 551 numaralı otobüste aynı problemin olduğunu vurgulayarak olaya reaksiyon gösterdi. Şoför ile kadın aralarında olan tartışmada E.C., kadını kolundan iterek zorla araçtan indirmeye çalıştı. Böyle devam eden tartışmanın sonrasında şoför E.C., kadını tartaklayarak otobüsten aşağıya indirdi. Otobüsten indirilen yolcu aracın plakasını çekmek istediği sırada yine şoförün müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Yoldan geçen vatandaşların müdahalesi ile yatıştırılan olay, polisin olay yerine gelmesi ile son buldu.

Otobüs şoförü, tartakladığı kadın yolcuyu araçtan indirdi: O anlar kamerada

"YAKLAŞIK 5 DAKİKA BEKLEDİK"

Olay günü yaşadıklarını anlatan Sibel Ağgül, "İşe gitmek için Alaettin Kurt Stadının yanında otobüse binmiştim. Otobüs merkezde bir hastanenin yanında yavaşladı ve durdu. Neredeyse 5 dakika bekledik. Kulağımdaki kulaklığı çıkararak ne olduğunu sorduğumda şoför, burada beklememiz gerektiğini, henüz vaktinin dolmadığını söyledi. Diğer otobüslerde değil ama devamlı 551 numaralı otobüste hep aynı olayı yaşadığımızı söyledim. ’Neden devamlı bekliyoruz. Bir durak önce bindim, neden bunu bana binmeden söylemedin?’ deyince bana diğer araca binmemi söylediler. Ben de zaten otobüsten inmek için kalkmıştım. Yürürken şoför bana, ‘Gitmek istiyorsan öndeki araç bineceksin’ dedi" diye konuştu.

"Kolumdan tutup merdivenlerden itekleyerek otobüsten zorla indirmeye kalktı"

İşe geç kaldığını söyleyen Ağgül, "Şoföre, ’Neye bineceğimi sana sormayacağım’ dedim. Ben bunu deyince şoför beni kolumdan tutup, merdivenlerden aşağıya itekleyerek otobüsten zorla indirmeye çalıştı. Beni hiddetle otobüsten savurduğunda kolumu çektim bu sefer daha da hızlı itmeye devam etti. Otobüsten inince polis çağıracağımı söyleyip telefonumla aracın plakasını çekmek istediğimde şoför beni iteklemeye devam etti ve tartakladı ,elimden zorla telefonumu aldı. Sadece bir kişi gelip bizi ayırıp müdahale etmek istedi. Canice bu. Kimse bu hamleyi ailesinden bir üyeye dahi karşı böyle bir şey yapamaz. Bir kadına temas hakkı olmadığı halde otobüsten zorla indirip iteklemeye devam etmesi farklı bir durum bence. Yasal yollardan hakkımı arıyorum" şeklinde konuştu.

OLAY ANI ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

Olay esnasında her şey anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şoför, aracın kalkmasına 3 dakika olduğunu dile getirdi. Adliyeye gideceğini söyleyen genç kadına başka arabaya bin diyen şoföre diğer yolcular ne vakit hareket edeceğini söyleyerek tepki gösterdi.

O sırada kulağında kulaklık bulunan Sibel Ağgül’de durumu öğrenince, "İnsanları arabaya bindirirken dakika erken diyeceksiniz. Her 551 numaraya bindiğimizde bu durum böyle oluyor. İşe yetişmek zorundayız" dedi. Bunun üzerine şoför E.C kadına, "Bağırma, geç arkadaki arabaya" dedi. Kadın arkadaki araba geçmeyeceğini söylerken şoför ise "Git başkasına bağır, bana bağırma, ben senin çocuğun değilim" şeklinde konuştu. Kadın şoförün terbiyesizlik yaptığını vurgulayarak şoför ise "Ben sizinle insan gibi konuşuyorum, farkında mısınız?" dedi. Aralarında çıkan münakaşa devam etmesi üzerine olay yaşandı.

Otobüs şoförü, tartakladığı kadın yolcuyu araçtan indirdi: O anlar kamerada"BANA SALDIRMAYA KALKTI"

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde şoför E.C.’nin, polise olayı şöyle anlattığı fark edildi: "Beni hiç dinleme ben haksızım, neden çünkü ben şoförüm. İlk başta yolcuları dinle. Arabada bu kadar vatandaş var, eğer haksızsam, kelepçeyi vur götür. Biz burada dakikalı araba sürüyoruz ona göre çalışıyoruz. Buraya 3,4 dakika erken vardık . ’Arkadaşlar kusura bakmayın, 3 dakika içinde kalkacağız’ dedim. Kadın bir anda, ’Benim işim var, sizi mi bekleyeceğim? Hepiniz aynısınız’ dedi. Kusura bakma abla biraz erken geldik, başka araba var sizi göndereyim’ dedim. Sonra bana saldırmaya başladı. ’Abla, anam bile bana el kaldırmamış, senin bana elini kaldırma gibi bir hakkın yok. Bana bağıramazsın’ dedim. Kusura bakma abla diyerek kolundan tutup aşağıya doğru indirmek istedim. ’Polis çağıracağım’ dedi, ’Çağır’ dedim. Arabadakilerde olaya şahit gördüler dedim. Eğer bir tane haksız yanım varsa buyur mahkemeye gidelim. Kadın galiba problemli biri. Kadına terbiyesizlik etmedim, küfür, hakaret etmedim. Hatta bir tane avukat vardı arabada, benim acelem var deyince onu önümdeki arabaya bindirdim" şeklinde kendini savundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.