Otobüs şoföründen örnek davranış

Otobüs şoföründen örnek davranış
EGO şoförü, otobüste bulunan cüzdanı sahibine teslim etti

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünde görevli beledi̇ye otobüsü şoförü Ramazan Kızıl, bi̇r yolcu tarafından araçta düşürülen ve i̇çi̇nde 400 lira, 5 yarım altın ve kredi̇ kartlarının olduğu cüzdanı sahi̇bi̇ne tesli̇m etti̇.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 10 yıllık EGO otobüs şoförü Ramazan Kızıl'ın, kullandığı otobüste bulduğu cüzdanın sahibine ulaştırılmasına aracılık ettiği bildirildi.

Açıklamada Kızıl'ın, Handan Taşdemir'in otobüste düşürdüğü ve içinde 400 lira, 5 adet yarım altın, 2 kredi kartı, ehliyet ve kimlik bulunan cüzdanı yetkililere teslim ederek örnek bir davranış sergilediği kaydedildi.

Kızıl’ın teslim ettiği cüzdan, görevlilerce Hülya Taşdemir’in abisi Yunus Taşdemir’e teslim edildi.

- Kimlik bilgilerinden cüzdanın sahibine ulaştı

286 numaralı otobüsle Ovacık- Kızılay seferini yaparken otobüs içinde bulduğu cüzdanı sahibine teslim ettiğini ifade eden Kızıl, “Cüzdanın içindeki kimlik bilgilerinden sahibine ulaştık ve arayarak cüzdanını teslim ettik. Araç içinde unutulan veya düşürülen herhangi şey, bizim elimize ulaştıktan sonra asla kaybolmaz ve sahibine teslim edilir. Bundan hiçbir yolcumuzun endişesi olmasın” dedi.

Kardeşi Handan Taşdemir’e ait cüzdanı teslim alan Yunus Taşdemir, herkese ve özellikle şoföre, bu davranışı için teşekkür etti.

EGO Otobüs Dairesi Başkanı Ömer Aras da toplu taşıma hizmeti veren tüm şoförlere dürüst ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek,“Otobüs içinde bulunan her şey, tutanakla kayıt altına alınır. Bu olayda da olduğu gibi, telefon veya kimlik bilgileri varsa, ilk olarak yolcuyla iletişime geçirilir. Gerekli teyitlerin ardından, bulunan eşya sahibine yine tutanakla teslim edilir” dedi.

Aras, örnek davranışlar sergileyen ve sadece kendilerini değil, kurumu da temsil eden şoförlerin, 10 yevmiye tutarına denk gelen ikramiyeyle ödüllendirildiklerini kaydetti.

Otobüs şoföründen örnek davranış

Otobüs şoföründen örnek davranış

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.