Oyuncak Orgla Başladı Piyano Virtüözü Oldu

Oyuncak Orgla Başladı Piyano Virtüözü Oldu
Babasının gazete kuponu toplayarak kendisine aldığı oyuncak orgla çocukken müzikle tanışan Özgür Ünaldı, şimdi piyano virtüözü olarak uluslararası alanda adını duyurdu- Piyanist Ünaldı:- "Piyano serüvenim sıra dışı oldu. Eskiden gazeteler kupon karşılığın

TEKİRDAĞ (AA) - ÖMER URAL - Babasının gazete kuponu toplayarak kendisine aldığı oyuncak orgla çocuk yaşta müzikle tanışan Özgür Ünaldı, piyano virtüözü olarak uluslarararası yarışmalarda önemli başarılara imza atıyor.

Süleymanpaşa Belediyesince düzenlenen "Gülsin Onay Piyano Günleri" kapsamında Tekirdağ'a gelen Ünaldı, AA muhabirine, müzikle tanışma hikayesini ve piyano tutkusunu anlattı.

Avusturya'da 2010 yılında düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışması'nda ikincilik kazanan Ünaldı, piyanonun kendisi için tarifi imkansız bir tutku haline geldiğini söyledi.

Aynı zamanda Johannes Brahms Yarışması'nda gösterdiği üstün performansından dolayı jüri tarafından "En İyi Brahms Yorumcusu" gibi övgüler alan Ünaldı, piyano ile tanışmasında ailesinin klasik müziğe olan düşkünlüğünün etkisi olduğunu belirtti.

- "Piyano serüvenim sıra dışı oldu"

"Piyano serüvenim sıra dışı oldu." diyen Ünaldı, şunları söyledi:

"Eskiden gazeteler kupon karşılığında elektronik veya farklı eşyalar verirdi. Babam da gazete kuponlarını biriktirip oyuncak bir org almış. Ben de çocukken orgun o siyah beyaz tuşlarına aşırı bir ilgi göstermişim. Piyanoya ilgim böyle başladı. O günden sonra o siyah beyaz tuşları hiç bırakmadım. O zamanlar babamın işi sebebiyle biz Konya'da ikamet ediyorduk. Orada konservatuvar yoktu. Daha sonra Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünden bir profesörden 7 yaşında özel ders almaya başladım. 13 yaşında konservatuvara girince piyanoya daha da yoğunlaştım."

- Okulunu birincilikle bitirdi

Ailesi ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerini dinlemek için günübirlik Konya'dan Ankara'ya gidip geldiklerini anlatan Ünaldı, bu konserlerin atmosferinden ve ihtişamından da çok etkilendiği dile getirdi.

Ünaldı, şöyle devam etti:

"Annem ve babam müzisyen değillerdi ama klasik müzik tutkunuydular. Konya'dan Ankara'ya günübirlik Cumhurbaşkanlığı Senfonisi Orkestrasının konserlerine gidip gelirdik. Oradaki orkestra ortamı, enstrümanlar, o atmosfer beni çok etkiliyordu. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi kazandım, okulumu birincilikle bitirdim. Lisans üstü eğitimimi de Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarında tamamladım. 2010 yılında Avusturya'da düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışmasına katıldım. Burada piyano dalında ikincilik elde ettim. Bu yarışmada ilk kez ödül alan Türk piyanist oldum. Bu yüzden de ayrı bir gurur yaşadım çünkü ülkemi temsil etmek ve bayrağımızı göndere yükseltmek bir sanatçı için tarif edilemez bir duygu, bunu ancak yaşamak gerekir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.