Oyuncu Ve Yazar Murat Tavlı Sevenleriyle Bir Araya Geldi

Oyuncu Ve Yazar Murat Tavlı Sevenleriyle Bir Araya Geldi
Tavlı, son kitabı "Gözyaşlarım İftiharla Sunar"ı okuyucuları için imzaladı

İSTANBUL (AA) - Oyuncu ve yazar Murat Tavlı, insanların duygu değişimlerini büyümeye bağladığını vurgulayarak, "Otokontrolü elden bırakalım demiyorum ama abartmaya da gerek yok. Yaşadığımız kötü tecrübelerden bu kadar etkilenip sürekli geçmişin gölgesinde kalmamalı, biraz akışına bırakmalıyız. Umutla hayata bakmak, yeniliklere açık olmak ve gerçekten de iyi insanların hala var olduğuna inanmak gerekiyor." dedi.

Daha önce "Hanfendi bi bakar mısınız?", "Bu Yalnızlık Bana Fazla Bölüşelim mi?" ve "Kuytu" kitaplarına imza atan Tavlı, son kitabı "Gözyaşlarım İftiharla Sunar"ı okuyucuları için imzaladı.

Sevenleriyle bir AVM'de düzenlenen etkinlikte fotoğraf çektirip sohbet eden Tavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Şubat'ta raflardaki yerini alan kitabın kısa zamanda yoğun ilgiyle karşılaştığını söyledi.

Tavlı, "Gözyaşlarım İftiharla Sunar"ın, yazdığı en cesur kitap olduğunu belirterek, "Diğer kitaplarda duygu ve düşüncelerimi hep yazdığım kurgudaki karaktere anlattırdım. Bunda ise kurgu tamamen benim hayatım ve kendi hayal kırıklıklarım. O yüzden kitap aslında insanın kendine duyduğu özlemi ve hasreti anlatıyor." diye konuştu.

- "Kişisel bir muhasebenin ardından yazdım kitabı"

Destek Yayınları etiketiyle çıkan kitabın umuda odaklandığını aktaran Tavlı, şöyle devam etti:

"Yaşamış olduğumuz tüm duygu değişimlerini büyümeye bağlıyoruz. Aslında bu korkakça bir tavır. Büyümemizden değil korktuğumuzdan ve fazla otokontrolden dolayı böyle davranıyoruz. Otokontrolü elden bırakalım demiyorum ama abartmaya da gerek yok. Yaşadığımız kötü tecrübelerden bu kadar etkilenip sürekli geçmişin gölgesinde de kalmamamız, biraz akışına bırakmalıyız. Umutla hayata bakmak, yeniliklere açık olmak ve gerçekten de iyi insanların hala var olduğuna inanmak gerekiyor. Kitap da bunu anlatıyor."

Tavlı, kendi tecrübelerinden oluşan kitabın okuyucunun duygularına hitap ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu bir deneme kitabı. İçindeki kısa kısa hikayelerin kurgusu benim anlatmak istediğim mesajlarla dolu. İnsanlara sadece mesaj verme derdiyle yaklaştığınızda kaçabiliyorlar ama bir hikayenin içerisinde insanlara hayal kurdurduğunuzda mesajlarınız daha iyi ulaşıyor. 'Bu zamana kadar ne yaptım?', 'Neler yaşadım?', 'Neden bu kadar yıkıldım?', 'Neden bu kadar güvensizim?', 'Neyi sindiremedim, dile getiremedim?' gibi sorular kitabın çıkış noktasını oluşturdu. Yani kişisel bir muhasebenin ardından yazdım bu kitabı. Çünkü insan hayatının büyük bir bölümünü 'neden' ve 'nasıl' soruları arasında geçiriyor ve cevabını bulamadığı müddetçe, geçmişte kaldığı her duygu ona çelme takıyor."

Kitap için imza turnelerine çıktıklarına dikkati çeken Tavlı, kitabın okuyucular için "başucu kitabı" niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.