İlhan Palut: Oyuncuya yer açmak için sistem değiştirmeyeceğiz!

İlhan Palut: Oyuncuya yer açmak için sistem değiştirmeyeceğiz!
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, oyuncuya yer açmak için, inandıkları sistem ve doğrulardan vazgeçme gibi bir davranış içerisinde olmayacaklarını söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, inandıkları sistem ve doğrularla çelişmeyeceklerini söyledi. Bugüne kadar sık sık, oyuncu değil, “takım oyunu” vurgusunu öne çıkaran Palut, bu görüşlerini, Erhan Seven, Taruk Üstün ve Erdoğan Arıkan’ın sorularını yanıtladığı TRT Spor’daki Futbol Anadolu programında bir kez daha yineledi.

'İNANDIĞIMIZ SİSTEM VE DOĞRULARLA ÇELİŞMEYECEĞİZ'

İlhan Palut, Ahmed Hassan’ın transferi sonrası Sokol Cikalleshi’yle birlikte oynama durumuyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

“Beraberlik oynayabilecekleri zamanlar olacak, belki ikisi beraber forvet oynayacak. Ama şunu yapmayacağız; oyuncuya yer açma adına sistemi değiştirmeyeceğiz. İnandığımız sistem ve doğrularla çelişmeyeceğiz. Cikalleshi de Ahmed Hassan da bizim için çok değerli. Birbirinden farklı özellikleri olan oyuncular.

'CİKALLESHİ VE HASSAN'IN BERABER OYNAYACAKLARI DÖNEMLER OLACAK'

Sokol, saha içerisinde inanılmaz özveri gösteriyor, takımına katkı sağlıyor. Daha önceki sezonlara göre skor anlamında kabul edilebilir bir seviyeye çeken bir Cikalleshi’den bahsediyoruz. Ahmed Hassan’ın kalitesi zaten belli. O da bize lig içerisinde faydalı olacaktır. Ahmed Hassan da bizim için son vuruş noktasında çok önemli bir oyuncu olacak. Bu dengeyi bir şekilde kuracağız. Sokol’u kanat oynatabilir miyiz, oynatabiliriz. Ahmed Hassan’ın böyle bir özelliği yok. Dönem dönem çift forvet oynatabilir miyiz, oynatabiliriz. Ama bu oyuncuya yer açma anlamında olmaz. Maç öncesi gereksinim ve maçın bize işaret ettiği durumlarda olabilir.”

ilhan-palut.jpg

ABDÜLKERİM’E ÖVGÜ

İlhan Palut, Abdülkerim Bardakçı’yla ilgili soruya ise, “Abdülkerim’in algısı açık. Şu anki durumu ileriye takıma anlamında çok çalışıyor. Duran toplar benim önem verdiği parametre. Abdülkerim bu anlamda biz geldikten sonra duran topa daha çok vurma inancıyla giden bir oyuncu haline geldi. Açıkçası Abdülkerim’in Konyaspor’da kalmasını doğru buldum hem bizim hem de kendi açısından. Şunu doğru bulmuyorum. Bir oyuncu Anadolu takımında biraz çıkış yapınca hemen İstanbul’un yolunu tuttuğu zaman hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Ben Abdülkerim’in gelişimine devam edeceğine yere daha sağlam bacağına inanıyorum, potansiyeline güveniyorum. Hem Konyaspor hem de milli takım için çok daha değerli bir Abdülkerim izleyeceğimizi düşünüyorum.” sözleriyle cevap verdi.

'MİLLİ TAKIMIN HOCASI TÜRK OLMALI'

Başarılı teknik adam, hoca arayışlarının sürdüğü ‘A Milli Takım’la ilgili soruya ise Türk bir hocanın görev almasını daha doğru bulduğunu ifade etti. Palut, “Gönül ister ki Milli Takım hocaları, planlamalarını uzun yıllar uygulayabilsin. Ama futbol bir sonuç oyunu. Antrenörler süreç içerisinde yıpranabiliyorlar ve bu değişikliler kaçınılmaz olabiliyor. Ben yerli hocaların arasından bir seçim yapılmasını daha doğru buluyorum. Çünkü kendi insanımıza güvenmeliyiz. Bir başarısızlıkta, tüm yerli teknik direktörler Milli Takım için hiçbir başarı elde etmiyorlar gibi, Milli Takımda daha önceki büyük başarıları Türk antrenörler elde etmemiş gibi düşünülmesini yadırgıyorum açıkçası. Çok başarılı hocalarımız var. Bence, inandığı kendi ekibiyle, bir Türk teknik adamın görev alması daha uygun olur.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.