Özbekistan futbolda yılın en iyilerini belirledi

Özbekistan futbolda yılın en iyilerini belirledi
Rus ekibi Krasnodar'da oynayan Adil Ahmedov, Özbekistan'da 4. kez yılın futbolcusu seçi

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'da, Rus temsilcisi Krasnodar'da forma giyen Adil Ahmedov, 2015 yılının en iyi futbolcusu oldu.

FIFA tarafından açıklanan mart ayı dünya sıralamasında 74. sırada bulunan Özbekistan'da, 2015 yılının futbolcuları ve teknik adamları seçildi.

Basın mensupları arasında düzenlenen anketin ardından belirlenen listeye göre, Rusya temsilcisi Krasnodar'da forma giyen Özbekistan Milli Takımı kaptanı Adil Ahmedov, 4. kez yılın en iyi futbolcusu ödülüne layık görüldü. Ahmedov, 2009, 2011 ve 2014 yıllarında da Özbekistan'da yılın en iyi futbolcusu seçilmişti.

Katar'ın El Jaish takımında top koşturan Sardor Raşidov en iyi ikinci, ülkenin en köklü kulübü Pakhtakor'un forvet oyuncusu İgor Sergeyev ise üçüncü futbolcu oldu.

FIFA 2018 Dünya Kupası Asya kıtası elemelerinde Özbekistan Milli Takımı'nın başında çıktığı dört zorlu maçı da kazanan Samvel Babayan ise yılın teknik adamı oldu. Babayan, Pakhtakor'u lig şampiyonu yaptığı 2014 yılında da bu ödülü kazanmıştı.

Özbekistan Kupası'nı kazanan Nasaf külubu kaptanı Artur Gevorkyan ise Özbekistan 1. Futbol Ligi'nde forma giyen en iyi futbolcu seçildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.