Özbekistan'da 50 Maden Ocağı İşletmeye Hazırlanacak

Özbekistan'da 50 Maden Ocağı İşletmeye Hazırlanacak
TAŞKENT (AA) - Özbekistan'da, 2018-2019'da 50 adet maden ocağı işletmeye hazır hale getirilecek.Özbekistan Jeoloji ve Mineral Kaynaklar Devlet Komitesi'nden...

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'da, 2018-2019'da 50 adet maden ocağı işletmeye hazır hale getirilecek.

Özbekistan Jeoloji ve Mineral Kaynaklar Devlet Komitesi'nden yapılan açıklamada, 2 yıl boyunca aralarında 25 çeşit mineral kaynağının bulunduğu toplam 50 maden ocağının işletmeye hazırlanacağı belirtildi.

Açıklamada, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından imzalanan "2018-2019 yıllarında mineral kaynaklar sektörünün geliştirilmesi" devlet programına göre, ülkedeki maden ocaklarının modernizasyonu ve işletilmesi ile işletmeye hazır hale getirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, işletmeye hazırlanacak maden ocaklarının 22'sinin altın, 3'ünün uranyum, kalanının ise diğer kıymetli metal maden ocakları olduğu bildirildi.

Özbekistan hükümeti, geçen yıl ülke genelinde 29 adet altın, uranyum, volfram ve lityum kıymetli metal maden ocağının yabancı yatırımcıların katılımıyla işletilmesine onay vermişti.

Taşkent'te Aralık 2017'de düzenlenen "Özbekistan'da Yer Altı Kaynaklarına Yatırım Olanakları" konulu uluslararası konferansta, yabancı işletmelerle ülkedeki 12 maden ocağında jeolojik arama-keşif çalışmalarının yapılması, 6 maden ocağının da işletilmesine ilişkin mutabakat sağlanmıştı.

Özbekistan'da keşfedilen altın rezervleri yaklaşık 2 bin 100 ton, uranyum rezervleri de 185,8 bin ton olarak bilinirken, ülkede yıllık ortalama 90 ton altın ve 2 bin 200 ton uranyum konsantresi üretiliyor. Üretilen uranyumun tamamı ihraç ediliyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.