Özçekimini paylaşınca yakalanan kundakçıya ağır ceza

Özçekimini paylaşınca yakalanan kundakçıya ağır ceza
CALIFORNIA (AA) - ABD’nin California eyaletinde, çıkardığı yangında özçekim yapan ve görüntüyü kendisini kurtaran kişiyle paylaşınca yakalanan kundakçı,...

CALIFORNIA (AA) - ABD’nin California eyaletinde, çıkardığı yangında özçekim yapan ve görüntüyü kendisini kurtaran kişiyle paylaşınca yakalanan kundakçı, 20 yıl hapis ve 60 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

California eyaletinde 2014 yılında meydana gelen ve eyalet tarihinin en büyük yangınlarından biri olarak kayıtlara geçen King yangınında kundakçılık yaptığı suçlamasıyla 2 yıldır duruşması devam eden Wayne Allen Huntsman için karar verildi.

İlk ifadesinde mahkeme tarafından suçlu bulunmamasına rağmen ifadesini değiştirerek kasten yangın çıkardığını itiraf eden Wayne Allen Huntsman’ın duruşma sırasında mahkeme üyelerine “İtiraf ediyorum, çünkü suçluyum.” dediği öğrenildi.

Mahkeme, hapis cezasının yanı sıra yangında zarar görenler için Hutsman’ın 60 milyon dolar tazminat ödemesine hükmederken, savcı, Huntsman’ın yangından kaçışı sırasında karşılaştığı ve arabasına bindiği biri tarafından ihbar edildiğini açıkladı.

Yangın sırasında kendisine yardım etmeye çalışan kişiye, Huntsman’ın yangının çıktığı noktada alevler içinde çektiği özçekim videosunu göstermesi sonrasında konunun mahkemeye taşındığı ve yetkililerle irtibata geçen şahsın, Hutsman’ın videosunu ve ifadelerini delil olarak sunmasının ardından kundakçının gözaltına alındığı öğrenildi.

2014’deki yangın Eldorado Ulusal Ormanı’nda başlamış, hızla diğer bölgelere yayılarak Lake Tahoe’da onlarca evin hasar görmesine ve binlerce kişinin bölgeden tahliye edilmesine sebep olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.