Özel Öğrenciler Sebze Fidesi Dikti

Özel Öğrenciler Sebze Fidesi Dikti
Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Tarıma Engel Yok Projesi’nde Ereğli’den gelen özel öğrenciler Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen programda sebze fidesi dikimi gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Tarıma Engel Yok’ projesi kapsamında özel eğitim öğrencileri sebze fidesi dikti. Ereğli Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Okulu ile Meram Nuriye Cahit Atay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu’ndan toplam 92 özel öğrenci, eğitmenler yardımıyla domates, salatalık, biber, kavun ve karpuz fidelerini toprağa dikti. Öğrenciler, daha sonra elleriyle diktikleri sebzeleri sulayarak toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

eyk_b_2.jpg

Özel öğrencilerden Oğuz Furkan Gebeloğlu, daha önce hiç yaşamadığı bir duyguyu yaşattığı için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederken Mustafa Kahraman da, fidanları toprakla buluşturdukları için mutlu olduğunu söyleyerek etkinliğin her sene olmasını istedi. Eğitmenlerden Özenir Asmacı Koyuncu, engelli çocuklar için çok faydalı ve güzel bir uygulama olduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

“Tarıma Engel Yok” projesi engellilerin toplumda ve kamusal alanda kabul edilebilirliğinin artırılması, insanların çevrelerine ve olaylara engellilerin gözüyle bakabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Engelli öğrenciler toprağın ve bitkinin tedavi ve rehabilite edici etkisinin yanında el becerisi de kazanıyor. Proje kapsamında merkez ve ilçelerden gelen öğrenciler toprakla buluşmaya devam edecek.

eyk_b_10.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.