Özgür Özel 'in memleketinde CHP logosuyla aday çıkaramaması oy kullanamayan Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi

Özgür Özel 'in memleketinde CHP logosuyla aday çıkaramaması oy kullanamayan Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi
Özgür Özel'in memleketi Manisa'da CHP'nin logosuyla aday çıkaramaması, selefi Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamamasını akıllara getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da CHP'li Saruhanlı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeki Bilgin'in başvurusunun geç yapılması ve CHP'den aday gösterilememesi eski CHP Genel Başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandumda oy kullanamamasını akıllara getirirken sosyal medyada, "Güler misin ağlar mısın?", "Burası CHP", "Allah'tan ülkeyi yönetmiyorlar" yorumları yapıldı.

KENDİ ADAYLARINI YETİŞTİREMEDİLER!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP'nin Belediye Başkanı ve Başkan adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi, süresi içinde teslim edilmediği gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmemişti.

SARUHANLI İLÇE BAŞKANI, ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETTİ

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP'li Saruhanlı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeki Bilgin'in listesinin ilçe seçim kuruluna geç teslim edilmesi ve aday gösterilememesi nedeniyle yaşananların kamuoyunda geniş yankı bulmasının ardından CHP İlçe Başkanı Atınç Günbay, istifa ettiğini açıkladı.

SAADET'E TEŞEKKÜR ETTİ

Günbay yaptığı açıklamada, "Saruhanlı halkından ve büyük bir mağduriyet yaşayan Belediye Başkanımız Zeki Bilgin'den özür diliyorum. Bu zor günde en başından beri şartsız yanımızda olan Saadet Partisine ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm bu sebeplerden dolayı Bir süreden beri sürdürmekte olduğum CHP Saruhanlı İlçe Başkanlığı görevinden bu gün itibarıyla istifa etmiş bulunmaktayım. Esasında gecikmiş bir istifa olduğunun farkındayım. Bu güne kadar beklememin nedeni itiraz süreçlerinin devam etmesinden kaynaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel 'in memleketinde CHP logosuyla aday çıkaramaması oy kullanamayan Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi

MÜHRÜ SAADET'E VURACAKLAR

Adayını kendi logosuyla seçime sokamayacak CHP'nin imdadına dağılan 6'lı Masadan ortağı Saadet Partisi yetişti. Saadet, kendi adayını geri çekerek CHP'nin belediye başkan adayı Zeki Bilgin ve bazı meclis üyesi adaylarının Saadet Partisi'nin logosu altında girmesini sağladı. Saruhanlı'da CHP'liler 31 Mart Seçimlerinde mührü Saadet'e vuracak.

zgur-ozel-1.jpg

KEMAL KILIÇDAROĞLU AKILLARA GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da yaşanan bu olay 2010 Türkiye Anayasa Değişikliği Referandumundaaoy kullanamayan Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi.

SEÇMENLERİNDEN "HAYIR" OYU İSTEMİŞ KENDİ "HAYIR" DİYEMEMİŞTİ!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu 2009'daki yerel seçimler nedeniyle kaydını İstanbul'a aldırdığı, buradan sildirdikten sonra da geri Ankara'ya kaydettirmediği için oyunu kullanamadığı ortaya çıkmıştı. Seçmenlerinden "hayır" oyu isteyen Kemal isteyen Kılıçdaroğlu, değişikliğe hayır diyemeyerek bir bakıma Ana Muhalefet lideri olarak kendine oy verememişti.

SELVİ KILIÇDAROĞLU OY KULLANMIŞ, OY KULLANAMAYAN KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Buna karşın Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Ankara'da sandığa giderek oy kullanmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ise yaşananlardan sonra partililerden ve seçmenlerinden özür dilemişti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.