Özgüven’den siyah havuç işçilerine ziyaret

Özgüven’den siyah havuç işçilerine ziyaret
Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ağırlıklı olarak Sazgeçit ve Kuzukuyu Mahalleleri’nde yetiştirilen siyah havucun işlendiği fabrikayı gezerek, fabrikada çalışan işçilerle sohbet etti.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, siyah havuç potansiyeli bakımından Ereğli’nin zengin bir bölgeye sahip olduğunu söyleyerek, “Topraktaki kireç ve potasyum dengesinin elverişli olması nedeniyle kaliteli siyah havuçlar Ereğli’de yetiştiriliyor” dedi. Şalgam suyu ve doğal gıda boyasının ham maddesi olarak kullanılan siyah havucun Ereğli için önemli bir ürün olduğunun altını çizen Özgüven, yaklaşık 15 bin dekarlık bir sahada üretilen siyah havuçtan 60 bin ton dolayında ürün edildiğini söyledi. Özgüven, son yıllarda şalgam suyu ve konsantre olarak değerlendirilen siyah havucun çiftçi bazında Ereğli’ye 10 milyon TL’lik bir girdi sağladığını, ihracat noktasında ise 30 milyon TL’lik bir rakamı bulduğunu belirtti.

Fabrika incelemeleri esnasında işçilerle de sohbet eden Özgüven, “Ereğli’ye özgü bir değer olan siyah havucun marka değerini yükseltmek istiyoruz. Bu konuda siyaha havuca patent alarak Ereğli’ye özgü bir ürün olduğunu kanıtlama hedefindeyiz. Bu hedefin dışında bizim her zaman söylediğimiz gibi üreticinin verim ve kalite dışında ekonomik olarak daha fazla para kazanmasını sağlamak amacımız var. Bu bağlamda ekiminden sökümüne, sökümünden işlenip paketlenmesi ve pazar payının oluşmasına kadar üreticinin hedeflediği ve bu hedefini uygulayabileceği bir birlik ya da kooperatif çatısının oluşması gerekiyor. Böylece ürünler değer bazında gerçek karşılığını bulur ve üreticinin daha fazla kazanmasına imkan sağlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum