Özkan Taşpınar adaylığını resmen açıkladı

Özkan Taşpınar adaylığını resmen açıkladı
UHK Başkanı Özkan Taşpınar, Recep Konuk'un başkanlığı bırakma kararının ardından Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığına aday olacağını açıkladı

Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Başkanı Özkan Taşpınar, Recep Konuk’un başkanlığı bırakma hazırlığında olduğu Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığına aday olduğunu Dedeman Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla resmen açıkladı. Kooperatiflerin, ekonomik çarkın en önemli yapılarından birisi olduğunu ifade eden Taşpınar, “Kooperatiflerin sosyo-ekonomik hayattaki rolleri değişiklik gösterse de ülkelerin ekonomisi için önemi büyüktür. Çünkü kooperatifçilik; Güç birliğidir. Büyük düşünürken, hedef büyütmektir. Tarımda, gıdada kendine yeterliliğin ve gıda güvenliğinin tüm dünyada ulusal güvenlik sorunu olduğu günümüzde, kooperatifçilik olmazsa olmaz. Biz, geleceğe umudun ötesinde; güvenle bakan çiftçilerimiz olsun istiyoruz. Geleceğimizi kırsaldaki çiftçimize bağlayıp, planlayıp, kendi öz dinamikleri ile ekonomik canlılığımızı ve gücümüzü artırmak için çalışmak istiyoruz. Çünkü, bu topraklar; çiftçimize destek verildiğinde daha çok ve kaliteli tarımsal üretim yapıldığına şahittir” dedi.

TAŞPINAR: HER ÜRETTİĞİMİZİN KIYMETİNİ ARTTIRMAYA ADAYIM

Tüm mesaisini kooperatife ve ortaklarına vakfedeceğini vurgulayan Taşpınar, “27 Ekim 2021 Çarşamba günü yapılacak Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu’nda nöbeti devralmak için adayım. 70 yıl önce başlayan hikâyemize yeni ve iyi satırlar eklemek, dedelerimizin mirasını korumak için; tarladaki ürünümüzü 45 tesisimizde işleyip, rafa çıkarıp daha çok kazanmak için; çiftçimizin tarladaki, ahırdaki işini kolaylaştırmak, tarlada dökülen alın terinin hakkını savunmak için; pancar ve şekeri en ön sıraya koyup, ayçiçeği, mısır, patates, arpa, buğday, süt, besi gibi her ürettiğimizin kıymetini ve üretimini arttırmaya adayım. Tüm çalışanlarımızın aidiyet duygusunu arttırmaya, işlerini kolaylaştırmaya, emeklerinin karşılığını vermeye, adaletle davranmaya adayım. Kooperatifimiz iştiraklerinin sevk ve idaresinin üst düzey bir gayrete ihtiyaç duyduğunu, 46 bin ortağımızın hak ve menfaatlerini koruyabilmenin ve daha yukarı taşıyabilmenin birikim gerektirdiğini biliyorum” diye konuştu.

DERSİME ÇALIŞTIM, UZUN VADELİ BİR PROGRAM OLUŞTURDUK

“Bu görev, Sayın Başkan Recep Konuk’un nöbet değişimini işaret etmesi sonrası hemen talip olunacak bir görev değildi” diyen Taşpınar, “En azından benim için, ‘Önce seçimi kazanalım sonrasında muhakkak destek gelecektir’ denilecek bir görev hiç değildi. Önce nefsime dönüp bakmam, kendi tecrübe ve yetkinliklerimin bu dev yapıyı yönetmeye yetip yetmeyeceğine dair samimi ve dürüst bir değerlendirme yapmam gerekiyordu. Sonrasında sorumluluğunu üstlenmeye talip olduğum kurumun işlerine bakmam, mevcudu muhafaza etmeyi ve işleyişle ilgili sorunları derinlemesine analiz ile bunları aşabilecek çözümler olup olmadığını, çözümle ilgili hususları bizzat teyit etmem gerekiyordu. Dersime çalıştım, yöneticilerden finans uzmanlarına, ziraatçılardan sektör paydaşlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede hazırlıklarımızı yaparak kısa ve uzun vadeli bir program oluşturduk” dedi.

BAŞKANLIĞA ADAY OLAN HERKES BU AİLENİN BİR FERDİDİR

Konya Şeker’in ülke tarımı ve ekonomisinin göz bebeği olduğunun altını çizen Taşpınar, “Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin, Konya’dan Türkiye’ye ve dünyaya uzanan bir etkinlik alanı vardır. Bu devasa organizasyondaki nöbet değişimi üretici kadar tüketiciyi, Konya’yı ve ülke ekonomisini yakından ilgilendirmektedir. Artık tarlanın ötesine taşmış ve etkinlik alanını tüm ülke sathına yaymış bir kurumun daha da büyümesi için iç bütünlük kadar milletimizin ve devletimizin desteği gereklidir. O nedenle başta kıymetli büyüklerimiz olmak üzere, ziraat odaları, tarımsal kurum ve kuruluşlar ile Konya’daki STK’larla istişareler gerçekleştirdim. Kurumun genişleyen iş ağında desteği arkamızda olursa meseleleri mesele olmaktan süratle çıkarabileceğimiz tüm ilgililer ve gönlünde Torku markasının özel bir yeri olanlarla desteklerinin nöbet değişimi sonrası da devam edip etmeyeceğini konuştum. Genel Kurul’da koltuğa değil, tarla, bağ, bahçe, ahır, ağıl daha çok üretsin ve kazansın diye çalışmaya, üretici ile iştiraklerimiz arasında köprü olmaya, her bir üreticimizin işi ve ekmeği için koşmaya talip olduğumu üretici ortaklarımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla arz ederim. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinde başkanlığa aday olan herkes bu ailenin bir ferdidir. Seçim sürecinin aile birliğimize zarar vermeden tamamlanması nöbet talip olan adayların öncelikli vazifesi olmalıdır” şeklinde konuştu. Toplantıya Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Akbulut, TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Karabulut katıldı.

ÖZKAN TAŞPINAR KİMDİR?

1968 Konya Cihanbeyli Taşpınar Kasabası’nda çiftçi bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. 1990 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden mezun oldu. Konya Altınekin ilçesinde tarımsal üretimin yanı sıra 1993 yılında Taşpınar Tarım şirketini kurarak zirai ilaç ve gübre ticaretine başladı. Bu faaliyetlerine tohum ıslah çalışmalarını da dâhil etti. 2012 yılında tohum üretim fabrikasını faaliyete geçirerek sözleşmeli ekim modeliyle çiftçilere ürettirdiği tescili kendisine ait tohumları Türkiye’nin tüm bölgelerine kendi markasıyla ulaştırmaktadır. 1994 - 2007 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nde ilçe başkanlığı ve il başkan yardımcılığı görevlerini, 2007 yılında da Konya milletvekili adaylığı yaptı. 2009-2013 yılları arasında Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nde iki dönem başkanlık yaptı. 2013 yılından bu yana Konya Ticaret Borsası Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği görevini sürdürmektedir. 2017 yılında seçildiği Ulusal Hububat Konseyi Başkanlığını da yürütmektedir. Halen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ortağı olarak Cihanbeyli / Altınekin bölgesinde bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.