Pakistan'da kaçırılan Afganistan'ın eski Herat Valisi kurtarıldı

Pakistan'da kaçırılan Afganistan'ın eski Herat Valisi kurtarıldı
İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da kaçırılan Afganistan'ın eski Herat Valisi Seyid Fazlullah Vahidi kurtarıldı. Vahidi'nin oğlu Nemat Vahidi gazetecilere yaptığı...

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da kaçırılan Afganistan'ın eski Herat Valisi Seyid Fazlullah Vahidi kurtarıldı.

Vahidi'nin oğlu Nemat Vahidi gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının ülkenin kuzeybatısındaki Mardan kentinde kurtarıldığını söyledi.

Nemat Vahidi, babasının kurtarılmasının ardından Peşaver'deki Afganistan konsolosluğuna götürüldüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Kaçıranların, Mardan'da daki polis kontrol noktasına babasını gözleri bağlı şekilde bırakmaya çalıştığını ifade eden Vahidi, "Bu esnada polis ile babamı kaçıranlar arasında çatışma çıkmış ancak kaçmayı başarmışlar. Güvenlik güçleri babamı ise sağlıklı bir şekilde teslim aldılar" diye konuştu.

Eski Herat Valisi Seyid Fazlullah Vahidi iki hafta önce geldiği İslamabad'da, F-7 bölgesinde torunun ile bir restaurantta yemek yediği esnada kimliği belirsiz kişilerce bilinmeyen bir nedenle kaçırılmıştı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüşerek Vahidi'nin kurtarılması için çabaların arttırılması talebinde bulunmuştu.

Vahidi'nin kaçırılmasını herhangi bir grup üstlenmedi. Vahidi, Herat Valiliği görevinden önce 2007-2013 yıllarında Kunar Eyaleti Valiliği görevinde bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.