Pakistan'da silahlı saldırılar

Pakistan'da  silahlı saldırılar
Afganistan sınırındaki Mohmand aşiret bölgesindeki saldırılarda paramiliter güçlerden 9 kişi hayatını kaybetti

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da Mohmand aşiret bölgesinde düzenlenen iki saldırı sonucu paramiliter güçlerden 9 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin kuzeybatısındaki Afganistan sınırı yakınlarındaki Mohmand aşiret bölgesindeki Karapa kontrol noktasına Pakistan Talibanı militanı olduğu sanılan kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Aşiret bölgesinin kaymakamı Naved Ekber, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırı sonucu paramiliter güçlerden 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aynı aşiret bölgesindeki bir diğer saldırıda ise militanlar bu kez Miçni kontrol noktasındaki askerlere pusu kurdu. Buradaki saldırıda paramiliter güçlerden 2 kişi daha yaşamını yitirdi.

Pakistan'ın Afganistan sınırı boyunca 7 ayrı otonom aşiret bölgesi bulunuyor. Ülkede eylem yapan Pakistan Talibanı ve diğer terörist grupların birçoğu bu aşiret bölgelerinde örgütleniyor ve buralardan hareketle ülkenin diğer bölgelerinde saldırılar düzenliyor.

Pakistan'ın ordusunun 7 aşiret bölgesinden biri olan ve Pakistan Talibanı'nın kalesi konumundaki Kuzey Veziristan'da 2014 yılı Haziran ayında başlatılan geniş çaplı askeri operasyon halen devam ediyor. Operasyonlarda şimdiye kadar 3 bin 500'den fazla terörist öldürülürken 350 asker de hayatını kaybetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.