Pakistan'daki bombalı saldırı

Pakistan'daki bombalı saldırı
Saldırıda ölenlerin sayısının en az 70, yaralı sayısı da 340 olarak belirlendi- Yaralılardan 25'inin durumunun ağır olduğu ifade edildi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan’nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının en az 70 olduğu bildirildi.

Pakistan'da yerel medyadaki haberlere göre, Gülşen İkbal adlı lunaparkta dün meydana gelen bombalı saldırıda 70'den fazla kişi yaşamını yitirdi, 340 kişi de yaralandı.

Yaralılardan 25'inin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Lahor'daki saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ve pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği açıklanmıştı. Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti. Pakistan medyası, saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat-ul Ahrar Grubu'nun üstlendiğini duyurmuştu. Saldırının olduğu alanda Paskalya Bayramı nedeniyle Hristiyanların yoğun bulunduğu belirtilmişti. Lunaparkta düzenlenen saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif üst düzey yetkililer ile dün gece saatlerinde güvenlik toplantısı yapmıştı.







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.