Pakistan'daki bombalı saldırı

Pakistan'daki bombalı saldırı
Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kuvvetli şekilde kınadı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da dün düzenlenen saldırıyı kuvvetli şekilde kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Pencap eyaletinin başkenti Lahor’daki Gülşan-ı İkbal parkında dün düzenlenen intihar saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yüzden fazla kişinin yaralandığının derin üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pakistan'ın huzuru, istikrarı ve esenliğini hedef alan bu alçakça terör eylemini en kuvvetli şekilde kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Pakistan Hükümeti ve kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Bu vesileyle kardeş Pakistan halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı ve Pakistan Hükümeti'nin terörle mücadelesine desteğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."

Pakistan’ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da dün bir lunaparkta düzenlenen saldırıda 70 kişi hayatını kaybetmiş, 25'i ağır 340 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmiş, saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat-ul Ahrar grubunun üstlendiği belirtilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.