Pakistan'daki bombalı saldırı

Pakistan'daki bombalı saldırı
Ülkedeki Hristiyanlar son dönemde saldırıların hedefi haline geldi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da azınlık nüfusu açısından ikinci sırada bulunan Hristiyanlar son dönemde saldırıların hedefi haline geldi.

Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen saldırının özellikle Pakistanlı Hristiyanları hedef alması, ülkenin yüzde 1,5'ini oluşturan bu dini azınlık grubun geçmişte yaşadığı saldırıları gündeme getirdi.

Genel itibarıyla ülkede son derece düşük ücretle ve alt seviye işlerde çalışan Hristiyanlar, özellikle Karaçi, Lahor, Peşaver ve Faysalabad'da yaşıyor.

Pakistan'da geçen yıl Mart ayında Lahorda'ki iki kiliseye düzenlenen bombalı saldırıda 14 kişi ölmüş, 70 kişi yaralanmıştı. Ülkenin kuzeybatısındaki Peşaver kentindeki bir kilisiye 2013'te düzenlenen bombalı saldırıda ise yaklaşık 80 kişi yaşamını yitirmişti. 2009 yılında Pencap eyaletinin Gojra kentinde Hristiyanların yaşadığı 40 ev ve bir kilisenin ateşe verilmesi sonucu 8 kişi yanarak hayatını kaybetmişti. 2005'te yüzlerce Hristiyan, okullarının ve kiliselerinin ateşe verilmesi sonucu Faysalabad'daki evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Lahor'da dün en az 70 can alan, 300'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan saldırının olduğu alanda Paskalya Bayramı nedeniyle Hristiyanların yoğun bulunduğu belirtilmişti. Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti. Pakistan medyası, saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat-ul Ahrar Grubu'nun üstlendiğini duyurmuştu.

Kimi zaman saldırılar sadece kişisel uyuşmazlıklardan kaynaklanırken, özellikle Taliban'ın üstlendiği saldırıların ise "ABD'nin Afganistan'da bulunan askeri birliklerine bir tepki olarak yapıldığı" belirtiliyor.

Pakistan'daki azınlık Hristiyanlar'a saldırıların nedenleri arasında Batı'ya bir mesaj göndermek olduğu da yerel medyada yer bulan iddialar arasında.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.