Palamutta da hile! Farkları tek tek sıraladık: Balıkçılar vatandaşı kandırıyor!
118
Palamut hem sağlığa faydaları hem de leziz tadıyla kış sofralarının en sevileni arasındadır.
218
Uzmanlar içerdiği folik asit ve vitamler nedeniyle hafta en az ikikere tüketilmesini tavsiye ediyor.
318
Ama herşeyin sahtesi olduğu gibi palamut balığının da sahtesi var ve ayırt etmek çokta kolay değil.
418
Palamut satın alırken sahte olup olmadığı birkaç püf noktayla fark ediliyor. İşte o ayırt edici yönler…
518
Palamutun en lezzetlisi Marmara Denizi ve Karadeniz’de fazlaca yer alıyor.
618
Palamutun Türkiye’de en lezzetli olduğu zamanlar Eylül başından Şubat sonuna kadar olan zamanı kapsıyor.
718
Palamut içerdiği; . Protein ve D vitaminini bünyesinde en çok barındıran palamut A vitamini, folik asit, demir, potasyum, fosfor ve Omega 3 yağ asidiyle vücuda oldukça faydalı bir balık türüdür.
818
Uzmanlar bazı balıkçıların tezgahlarında palamut diye tombik balığı sattığı konusunda varandaşları uyarıyor.
918
Sahte palamutu anlamanın yollarını ve pakamut alırken dikat edilmesi gerekenleri haberimizde size tek tek açıkladık.
1018
SAHTE PALAMUTU NASIL ANLARIZ?
Palamutun sadece tek çeşidi vardır ve boyut ve ağırlığına göre farklı isimlendirilir.
1118
Palamut balığına 100-150 gramken mekik, yarım kiloyu aşınca palamut, 1 buçuk kiloyu aştığında torik ve zindandelen denir.
1218
Maalesef bazı kurnaz balıkçılar palamut diye ona benzeyen ve daha ucuz olan tombik balığıyla müşterileri kandırıyor.
1318
Palamut balığının sahte olup olmadığını anlamak için dikkat edilmesi gereken şeyler şunlar; Tombik diye nitelendirdiğimiz balık biraz daha çekik gözlü.
1418
Üzerinde yer alan çizgiler sanki eski yazıyla yazılmış gibi. Ayrıca balığı kestiğinizde çok kanlıysa, suya bıraktığınızda ya da balığı pişirirken kan salıyorsa işte o tombik balığıdır.
1518
İki balık arasında ciddi lezzet farkı var. Tombik Tatsız, tuzsuz bir balıktır. Palamutla aynı lezzeti tutmaz.
1618
Palamudun üzerine çizgi varken, tombiğin üzeri benek vardır. Müşteriler en kolay bu ayrımı yaparak iki balık arasındaki farkı anlayabilirler.
1718
Palamut almak için balıkçılara giden müşteriler, balığı takoz dilim olarak kestirsinler arada farkı anlamayı kolaylaştıracak. Balık kesildikten sonra eti beyazsa o balığı gönül rahatlığıyla palamut olarak alabilirler
1818
Fakat balık kesildiğinde eti siyahsa aldıkları balık torik veya tombiktir. Karadeniz palamudunun eti bembeyazdır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.