Palut'un hayalindeki Konyaspor: City gibi pas, Liverpool gibi hücum...

Palut'un hayalindeki Konyaspor: City gibi pas, Liverpool gibi hücum...
Konyaspor Teknik Direktörü hayalindeki oyun sistemini anlattı: "Guardiola'nın pas sistemini uygulamayı çok istiyorum. Kloop'un agresif hücum planını takıma kazandırmak istiyoruz"

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut hayalindeki oyun sistemini anlattı.  Palut, şu anda Manchester City’yi çalıştıran İspanyol teknik adam Pep Guardiola’nın "pas" oyununu ve Liverpool’u çalıştan Alman teknik adam Jürgen Klopp’un "agresif" hücum sistemini takıma kazandırmayı istediğini söyledi.

FUTBOLCUYKEN GÖZ ÖNÜNDE DEĞİLDİM

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan İlhan Palut, "Göztepe'ye gitmeden önce Süper Lig'de çalışmamıştım. Futbolculuk kariyerimde milli takımlarda oynamadığın için çok göz önünde değildim. Hatayspor'la bir adım attık, insanlar yavaş yavaş kapı aralamaya başladı. Artık tecrübeli teknik direktör arayışından, teknik direktörün gösterdiği performansa doğru bakmaya başladılar. Bu anlamda öncü bir rol oynadığım kanaatindeyim. Bu da benim için bir şans... Umarım genç antrenörler daha çok şans bulur" şeklinde konuştu. 

GUARDIOLA'NIN GEÇİŞ OYUNU

KLOOP'UN AGRASİF HÜCUMU

Temel futbol felsefesinin önde baskı ve pas olduğunu söyleyen genç teknik adam, "Pep Guardiola, birinci bölgeden üçüncü bölgeye giden pas oyununu uygulayan en iyi teknik direktör. Guardiola'nın sistemini uygulamayı çok istiyorum. Kloop'un agresif hücum planını takıma kazandırmak istiyoruz. Tabii ki bunu sahaya uygulayabilecek oyuncu tiplerinin olması gerekir. Amacım Guardila'nın geçiş oyunu, Klopp'un agrasif hücumu. Önde baskı ve pas oyunu benim temel futbol felsefem; amacım bunu uygulamak" dedi.

İlhan Palut, Şampiyonlar Ligi'nde favorisinin Paris Saint Germain olduğunu sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.