PANAGRO tesisleri tek kelimeyle mükemmel

PANAGRO tesisleri tek kelimeyle mükemmel
Bazı temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Konya Şeker’in Meram Kampüsündeki Panagro Et ve Süt Entegre Tesisini gezdi. 

Bazı temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Konya Şeker’in Meram Kampüsündeki Panagro Et ve Süt Entegre Tesisini gezdi. 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere çarşamba günü Konya’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ziyaretinin önemli bir bölümünü Konya Şeker’e ayırdı. Fakıbaba, Panagro Et ve Süt Entegre Tesisinde üretilen ürünler, üretim kapasitesi, kullanılan teknoloji, tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımlar, sektöre kazandırılan yenilikler gibi konular hakkında yetkililerden bilgi aldı.
“Konya Şeker, örnek bir kuruluş”
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un, Türkiye’de hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilmesi vizyonuyla kurulan, günlük çiğ süt ve besi işleme kapasitesi ile bölgenin en büyük tesisinin bir çiftçi kuruluşuna ait olmasının önemli olduğuna işaret eden Bakan Fakıbaba, tesislerin etkileyici olduğunu ifade etti.

20171026aw208292_02.jpg

Bakan Fakıbaba, Panagro Et ve Süt Entegre Tesislerinde yaptığı açıklamada, “Panagro Tesisleri tek kelimeyle mükemmel. Gerçekten tebrik ediyorum. Hakikaten Torku Avrupa ve Amerika şartlarında mükemmel, hijyenik üretim yapan ve bu bölgenin en önemli bir kuruluşu. Ben emeği geçen bütün arkadaşları özellikle kutluyorum. Hem bölge için hem ülke için gerçekten müthiş bir kuruluş. Recep Bey, zaten bizim Komisyon Başkanımız, arkadaşımız, görüşüyoruz onunla. Ben Recep Bey ve arkadaşları, bütün üyeleri yürekten kutluyorum. Hayırlı bol kazançlar diliyorum. Her şeyiyle müthiş bir kuruluş, tebrik ediyorum, her şeyi ile mükemmel” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşat Ersöz, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya çini tabak takdim etti.
Ersöz, “Sayın Bakanım bu yoğun programınızda bizlere de zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık. Kurumumuza yaptığınız ziyaret on binlerce üretici ortağımız için moral olmuştur, sıcak ilginiz çalışma azmimizi ve heyecanımızı daha da artıracaktır” dedi.

20171026aw208292_01.jpg

Konya Şeker besicilik yapan 50 bin aileye geçim imkanı sağlıyor
Teknolojik üstünlüklere sahip donanımıyla hijyenik bir ortamda doğal ve sağlıklı üretim gerçekleştiren Panagro Et ve Süt Entegre Tesisi, kurulan üretim zinciriyle bölge ve ülke hayvancılığının gelişiminde önemli bir rol oynamayı, katma değerli üretimle, üreticinin refahını daha da artırıyor. Günlük çiğ süt, büyükbaş ve küçükbaş işleme kapasitesiyle bölgenin en büyük tesisi olan Panagro süt üreticiliği ve besicilik yapan 50 bin aileye geçim imkanı sağlıyor. Konya Şeker ayrıca oluşturduğu Taşağıl Besi Çiftliği, Aslım Damızlık Angus Üretim Çiftliği, Şekersüt Süt Üretim Çiftliği, Danabank Süt Üretim Çiftliği, Göçü Besi Çiftliği ve Embriyo Üretim Merkezi ile de ülkemiz hayvancılığının teminatı durumunda.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.