Panama belgelerinin sızdırılması

Panama belgelerinin sızdırılması
Endonezya Devlet Başkanı Widodo: - "Belgelerde geçen isimleri önceden biliyorduk"

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca'dan sızdırılan belgelerde geçen Endonezyalı isimleri önceden bildiklerini açıkladı.

Detik.com'da yer alan habere göre, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, konuyla ilgili, "Panama belgeleri sızmadan önce belgelerde adı geçen isimleri zaten biliyordum. Bu bilgileri edinmek için yeterli donanıma sahibiz." ifadesini kullandı.

Widodo, Panama belgeleri sayesinde, İsviçre veya Singapur'da off-shore hesaplarda parası bulunan Endonezya vatandaşlarını ve hesaplarla ilgili daha fazla bilgi edinebileceklerini sözlerine ekledi.

- Panama belgeleri

"Panama belgeleri" olarak basına sızdırılan belgelerde çok sayıda kişi ve şirketin uluslararası vergi kaçakçılığı, kara para aklama, uluslararası yaptırımları delmek gibi amaçlarla off-shore şirketler ve hesaplar üzerinden finansal işlem yaptığı öne sürülüyor.

Genellikle vergi ödememek ya da düşük vergi ödemek için yurt dışında kurulan ve "vergi cenneti" olarak adlandırılan bazı ülkelerdeki "off-shore şirketlere" dünyadaki mevcut finansal varlıklar, vergi sistemlerinin dışına kaçırılarak yönlendiriliyor.

Sızdırılan belgelerde aralarında devlet başkanlarının da olduğu 100'den fazla politikacının yanı sıra birçok küresel şirket ve ünlü simanın da adı geçiyor. Belgelerin sızdırılmasının ardından İzlanda Başbakanı David Gunnlaugsson istifa etmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.