Pandemide dijitalleşen yaşam tarzımız

Pandemide dijitalleşen yaşam tarzımız
Koronavirüs pandemisi, yaşam tarzımızı dijitale çevirdi.

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda bulunan koronavirüs pandemisi, yaşam tarzımızı dijitale çevirdi.

Hem normal hayatımızda, hem de alışverişlerde giderek artan dijitalleşmeyi, dijital medya danışmanı Rüzgar Eymen Sertkaya değerlendirdi. İnternet teknolojileriyle birlikte dijital çağa sıçrayan sosyal yaşamın, Covid-19 salgınıyla birlikte dijitalleşen dünyada yepyeni bir uçurumun eşiğine geldiğini ifade eden Sertkaya, "2020 yılının ortalarında Çin'in Wuhan eyaletinde başlayan ve böylece tüm dünyayı etkileyerek bir dünya karantina sürecine neden olan koronavirüsü, gerçek yaşam tarzını dijitalleştirmeyi zorunlu kılıyor" dedi.

İnsanların dışarı zorunlu olmadıkça çıkamadıklarından, online alışverişlere fazlasıyla ilgi gösterdiklerini ifade eden Rüzgar Eymen Sertkaya, "Pandemi sürecinde sosyal medya kullanımında da ülkemizde ve tüm dünyada ciddi artış olduğu aşikar. Bu süreyi biraz aşağı çekip vaktinizi daha verimli yerlere ayırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Artık her ürünün, fazlasıyla internet ortamında da bulunduğuna dikkat çeken Sertkaya, "Dijital ortamda alışveriş yapmanın hem avantajları, hem de dezavantajları bulunuyor. Öncelikle güvenilir siteler tercih edilmelidir. Güvenli ödeme uygulamasının olduğu siteler tercih edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.