Pankek tarifi, nasıl yapılır?
Pankek Tarifi Malzemeleri:
2 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sıvı yağ(kızartmak için)
Üzerine: Meyve çeşitleri, bal, çikolata sosu ya da reçel
Pankek Tarifi Hazırlanması:
Şekerle yumurta bir kapta çırpılır.
Un, vanilya, süt, kabartma tozu eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
Kek hamurundan daha koyu kıvamda hazırlanır.
Kızgın yapışmayan bir tavada bir kaşık dökülerek tavanın içerisinde yayılması beklenir ve altı üstü kızartılarak pişirilir.
Üzerine meyve çeşitlerinden istenilenlerle servis edilir.
(Ya da bal, reçel veya çikolata sosuyla)
Pankek tarifi için püf nokta kısık ateşte pişirmenizdir.
Pankek Tarifi İçin Pişirme Önerisi
Tavaya yağ dökmeyin, peçetenin ucunu yağa bandırın ve o peçeteyle tavanızı yağlayın. Pankek hamurunu kızgın tavaya dökün.
Pankek Kaç Kalori?
Pankek tarifinin 100 gramı 227 kaloridir.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.