Paralel Yapı Çete, CHP'de İşbirliği Yapıyor

Paralel Yapı Çete, CHP'de İşbirliği Yapıyor
CHP'li İzmir ve BDP'li Diyarbakır belediyelerini eleştiren Işık, "Bu iş marş söylemekle olmuyor" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ta geldi. CHP'li İzmir ve BDP'li Diyarbakır belediyelerini eleştiren Işık, "Bu iş marş söylemekle olmuyor" dedi. Paralel yapı "Çete"dir diyen Bakan Işık, "Şu anda bu çete CHP ile kolkola. Daha düne kadar birbirlerine hakaret ediyorlardı. Devletin içinde bugüne kadar çete bırakmadık, bundan sonra da hiç bir çeteye müsade etmeyeceğiz" dedi.

 

Kocaeli'den saat 20.00'de Balıkesir'e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Otel Basri'de Sanayi Odası'nın düzenlediği yemeğe katıldı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın da katıldığı toplantıda sanayici ve işadamlarına seslenen Bakan Işık, Balıkesir'in artık büyükşehir olduğuna dikkat çekti. Bakan Işık, "Bakın büyükşehir belediye başkanlığı çok önemli. Hele hele önümüzdeki dönem Balkesir açısından çok önemli. Vizyoner bir belediye başkanı Balıkesir'i uçurur. Vizyonu eksik bir başkan da Balıkesir'i yerinde saydırır. Örnek mi istersiniz alın Bursa'yı alın İzmir'i. İki şehre de komşusunuz. İzmir'in hali ortada. Arkadaşlar bu iş marş söylemekle olmuyor, bu iş gece gündüz terlemekle oluyor. Bakın Kocaeli, İstanbul, Bursa, Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep şu son 10 yılda nasıl hamleler yaptı. Balıkesir'in ilk 5 yılı da başarılıydı. Son 5 yılda biraz frene bastı. Balıkesirimizin önümüzdeki 5, 10 hatta 20 yılını düşünerek karar vermenizi rica ediyorum. Balıkesir'i çok şanslı görüyorum. Çünkü Ahmet Edip Uğur Bey gibi vizyoner bir adayı var" diye konuştu.

 

"YAYGARALARA HİÇ İTİBAR ETMEYİN"

 

Son yolsuzluk iddialarına da değinen Fikri Işık, "Yaygaralara hiç itibar etmeyin, Türkiye istikrarını korudukça geleceği parlaktır. 50 yıl önce de 30 yıl önce de aynı şeyleri söylediler. Rahmetli Özal'a da aynı şeyi söylediler ama onları şimdi rahmetle anıyoruz. Onlara iftira edenlerin hiç birinin adını da bilmiyoruz. Türkiye istikrar sürdükçe dünyanın yıldızı olmaya her geçen gün daha fazla adım atacak" dedi.

 

Daha sonra Ak Parti'nin 2. Gündoğan mahallesinde düzenlediği seçim çalışmasına katılan ve büyükşehir adayı Ahmet Edip Uğur'la birlikte Altıeylül adayı Zekai Kafaoğlu'na ve Karesi adayı Yücel Yılmaz'a oy isteyen Işık, burada yaptığı konuşmada cemaate yönelik eleştirileri ile dikkat çekti. "Biliyorsunuz bir paralel yapı var" diyen Işık, partililerin paralel yapıyı yuhlamaları sonrası, "Yuh çekmiyoruz, bu bize yakışmıyor. Şimdi bir paralel yapı var. Bugüne kadar bizim 'cemaat' olarak tarif ettiğimiz, tabanında çok samimi insanların olduğu, Allah rızası için dünyanın bir ucuna gidip öğretmenlik yapan kardeşlerimiz var. 'Paralel yapı' dediğimiz zaman kastımız onlar değil, onlar bizim kardeşimiz, arkadaşımız, dostumuz, onlara sözümüz yok. Ama onların bu emeğini bu gayretini gidip küresel güç odaklarına ciro eden yukarıda bir çete var. Bizim paralel yapı dediğimiz o çete. Şimdi o çete ile mücadele ediyoruz. O çete bu ülkenin milli sırlarını yurtdışına kaçırıp, ülkenin ulusal çıkarlarına zarar verdiği sürece onlarla mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu. Bu grubun yalnız olmadığını iddia eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Şu anda bu çete CHP ile kolkola. Daha düne kadar birbirlerine hakaret ediyorlardı. Hele Kemal Kılıçdaroğlu'nun mecliste öyle konuşmaları var ki 'Bunları CIA destekliyor' diyordu. Ne oldu Sayın Kılıçdaroğlu? Hani bunları CIA destekliyordu. Ne değişti de şimdi sen desteklemeye başladın. Acaba farklı bir ittifak mı kuruldu? Acaba İstanbul ve Ankara'nın rezidanslarında farklı görüşmeler mi oldu? Ne oldu? Hani sen demokrattın. Demokratlık demokrasiye operasyon yapanlarla birlikte olmak mı? Ama göreceksiniz bu yapıyı da bu devletin içinden tasfiye edeceğiz. Bu millet 4-5 bin yıllık devlet geleneği olan bir millet. Bu millet gerektiğinde yeniçeri ocağını lav etmiş bir millettir. Paralel yapıyı devletten söküp atması hiç zor değil. Allahın izniyle bunu da yapacağız. Devletin içinde bugüne kadar çete bırakmadık, bundan sonra da hiç bir çeteye müsaade etmeyeceğiz. İşte bunun için 30 Mart bir dönüm noktası olacak. 30 Mart'ta demokrasi mi kazanacak vesayet mi kazanacak buna milletimiz karar verecektir"

 

Geceyi Balıkesir'de geçirecek olan Bakan Işık'ın bugün Sabah 10.00'da Valiliği ziyaret ettikten sonra Dursunbey ve Kepsut ilçelerinde açılışlara katılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.